Tarsus Turizm Ve Tanıtım Derneği Kongresi

Mersin'in Tarsus ilçesinde yeni kurulan Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği ilk genel kurulunu yaptı.

Konak Efsus toplantı salonundaki toplantıya Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve dernek üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Kerim Tufan, Tarsus'un turizm meselesinin her dönemde düşünüldüğünü ve kendilerinden önce de bu işin kaygısını duyanların olduğunu ifade ederek. "1994'de TURSAN adında bir dernek kurulmuş ve Tarsus'un turizmini bir adım ileriye götürebilir miyiz düşüncesiyle kurulmuş. Ama zamanla dernek sanata ve şiire yöneldiği için turizm kısmı biraz öksüz kalmış. Bu kadar zengin bu kadar gurur duyulacak kültürel miras arasında birilerinin Tarsus'a sahip çıkması gerekiyordu. Yeni ve güçlü bir dernek kurmaya karar verdik ve bu işe kanalize olduk. Zamanla inşallah vasıflı üyelerimizle bu derneğin Tarsus'a çok faydalı olacağını düşünüyoruz" dedi.
Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, derneğin Tarsus turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Kocamaz, "Böyle bir derneğin yeniden Tarsus'ta canlandırılması için yola çıkan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu derneğin başlangıçtaki düşüncelerinin faaliyete geçirilmesi ve kâğıt üzerinde kalmaması gerekmektedir. Bugüne kadar Tarsus'ta sürekli dile getirdiğimiz insanlarımızın duyarsızlığı, meselelere sahip çıkmaması ve ortaya bir başarı çıktığında herkesi görüyoruz ama onun mutfağında o başarının yakalanmasına kadar hiç kimseyi de maalesef ortada göremiyoruz. İnsanlarımız bu tavırlarıyla iyi gün dostu gibi görünüyorlar. Dolayısıyla bu dernek inşallah bir yeniliği de başlatmış olur. Buradan çakılan kıvılcım dalga dalga tüm Tarsus'a yayılır ve Tarsus'taki insanlarda duyarsızlıktan kurtulur, taşın altına elini koyar. Maalesef başarı Tarsus'ta hep başka birilerinden bekleniyor. Bir başkası başarırsa bende bundan geçinirim mantığı var. Oysa 'Bir elin nesi var iki elin sesi var' demiş atalarımız. İnsanlar bir araya gelirse yeni yeni fikirler ortaya çıkabilir ve insanların ortaya attığı bu yeni fikirlerle de Tarsus belki yeni bir vizyona yeni bir misyona kavuşmuş olur. Yapılan faaliyetler anlatıldı ama bu faaliyetlerin hiç biri Tarsus'a yetmez. Daha da ileriye götürmemiz lazım. Daha da ileriye götürülebilmesi için derneğin üye sayısının artması lazım. Bu oluşumda esnafların bizzat burada rol alması lazım. Şemsiyenin genişletilmesi lazım. O şemsiyenin altına da tüm Tarsus'u toplamamız lazım. Bu derneğin ülkemize, milletimize ve Tarsus'umuza hayırlar getirmesini, Tarsus'a katkı getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan seçimde yönetim kurulu başkanlığına Yeşim Sancaktar getirilirken üyeliklere de Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Milletvekili Prof. Dr. Akif Akkuş, Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Ticaret Borsası Başkanı Bekir Kaya, Hasan Şemsi ve Yeşim Sancaktar seçildi.
Yürütme Kurulu üyeliklerine Ufuk Başer, Hakan Erkul, Hakan Kumdereli, Hikmet Öz ve Tuba Kaya seçilirken, Denetleme Kuruluna da Fazilet Özcan, Mahmut Akdemir ve Esin Erkoç getirildi.