Savarona kira sözleşmesi fesh edilecek

Maliye Bakanlığı, Savarona kira sözleşmesini fesh edeceğini açıkladı. Müze uygulanacak işlemlerden sonra müze haline getirilecek.

Savarona kira sözleşmesi fesh edilecek
Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Muğla'nın Göcek beldesinde demirli bulunan Savarona yatına fuhuş baskını düzenlenmişti. Sahil Güvenlik helikopteri ile Sahil Güvenlik botlarının da katıldığı baskında, 6 iş adamı, aralarında 18 yaşından küçük kızların da bulunduğu 15 yabancı uyruklu kadın ve bunları pazarladığı iddia edilen 8 kişi gözaltına almıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin üzerine Maliye Bakanlığı Savarona'nın kira sözleşmesinin fes edileceğini açıkladı. Savarona, Kültür Bakanlığı'na devredilecek ve müze haline getirilecek.

Amerikalı William Francis Gibbs tarafından tasarlanan Savarona yatı, 1931 yılında 4 milyon dolara inşa edildi. Savarona, yedi yıl boyunca Atlantik Okyanusu ve Akdeniz sularında süzüldükten sonra 1938'de Türk Hükümeti tarafından satın alındı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e tahsis edildi. Atatürk yatta kabine toplantıları yaptı, dünya liderlerini ağırladı. Atatürk'ün vefatından sonra Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne devredilen Savarona, 1989 yılında Kahraman Sadıkoğlu tarafından 49 yıllığına kiralanmıştı.