Belediye, Side'nin imar planını Sidelilerle birlikte hazırlayacak

Side Yarımadası Koruma Revize İmar Planı bir yıllığına askıya alındı. Yeni imar planı Side halkıyla birlikte görüş birliğine varılarak bir yıl içinde

Side Yarımadası Koruma Revize İmar Planı bir yıllığına askıya alındı. Yeni imar planı Side halkıyla birlikte görüş birliğine varılarak bir yıl içinde hazırlanacak.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side Beldesi Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, 16 yıl önce hazırlanan Side Yarımadası Koruma Revize İmar Planı'nın günün şartlarına cevap vermemesi ve 24 kişinin mağdur olmasından ötürü yeniden planlanacağını belirtti. Belediye Başkanı Uçar, Sidelilere Side Antik Tiyatro'da yeni hazırlanacak olan imar planı ve batı nekropolü konusunda bilgilendirme yaptı. Yeni yapılacak olan imar planına Side halkının da dahil olmasını istediklerini belirten Uçar, 16 yıl önce yapılan imar planının dünya turizminde marka olmuş bir turizm beldesinin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığını söyledi.

Uçar, "Bir şehrin kimliğini kültürü oluşturur. Side tarihi bir şehir ve kimliğini oluşturmak zorundayız. Geçen yıl hayata geçirdiğimiz Kentsel Dönüşüm Projesi(KDP)'yle beldemizdeki 115 yıllık 96 cumbalı tarihi evi gün yüzüne çıkardık. Tarihi binalar üzerindeki görüntü kirliliği oluşturan reklam panolarını kaldırınca cumbalı taş evler gün yüzüne çıkarak rahat bir nefes aldı. Vitrin düzenlemesiyle ülkemizdeki çoğu turizm yörelerine model olduk. Tarihi şehir içindeki kaça yapı ve çıkıntıları yıkarak görüntü kirliliğinin önüne geçtik. Vitrin düzenlemesini esnafımızla el ele vererek yaptık. " diye konuştu.

Belediye Başkanı Uçar, Side Antik Kent'in 1. derece SİT alanı olmasından dolayı kanunen yapılaşmanın yasak olduğunu da hatırlattı.