'İtfaiye 58' Tatbikatı Nefes Kesti

Sivas'ta gerçeği aratmayan 'İtfaiye 58' yangın ve kurtarma tatbikatında, otomobili yakarken alevlerin aniden parlaması itfaiye erini korkuttu.

Şeyh Şamil Mahallesi Özbelsan Konuntları'nda düzenlenen 'İtfaiye 58' yangın ve kurtarma tatbikatına katılan Sivas Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve Sivas İtfaiye Müdürü İbrahim Alaçam, yangın esnasında vatandaşlara tedbirli ve duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Çok sayıda öğrencinin izlediği tatbikatta; doğalgaz patlaması, kaza sonrası araçta sıkışan yaralıyı kurtarma, araç yangını, akaryakıt yangını, gaz sıkışması sonrası kurtarma senaryoları uygulandı.
Vatandaşlar da evlerinin balkonlarından tatbikatı izlerken, otomobil yangını tatbikatı sırasında alevlerin aniden parlaması aracı yakmak isteyen itfaiye erini korkuttu.
Tatbikatta doğalgaz patlaması sonucu binada mahsur kalan vatandaşlar 'kurtarma tüneli' kullanılarak binadan indirilirken, akaryakıt yangınında yangını söndürmek için su yerine köpük kullanılması gerektiği kaydedildi.