İtfaiye Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

Sivas'ta İtfaiye Haftası kutlamaları başladı. Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 27 Eylül – 4 Ekim tarihleri arasında bir dizi ziyaret ve etkinlik dü

Sivas'ta İtfaiye Haftası kutlamaları başladı. Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 27 Eylül – 4 Ekim tarihleri arasında bir dizi ziyaret ve etkinlik düzenleyecek.

İtfaiye Haftası etkinlikleri, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. İtfaiye Müdürü İbrahim Alaçam ve personel, çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulundu. Daha sonra İtfaiye Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, beraberindekiler, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e nezaket ziyaretinde bulundu. İtfaiye Müdürü İbrahim Alaçam, ziyarette Başkan Ürgüp'e çiçek takdim etti.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, her zaman olağanüstü durumlara hazırlıklı halde vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak maksadıyla canları pahasına görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan itfaiye çalışanlarının haftasını tebrik etti. İtfaiyecilerin güvenlik güçleri gibi hem tehlikeli hem de mukaddes bir görev yaptıklarını kaydeden Başkan Ürgüp, halkın güvenliği için gece gündüz demeden görev yapan itfaiye personeline çalışmalarında başarı diledi.

Diğer yandan İtfaiye Haftası sebebiyle Hükümet Meydanı'nda vatandaşlara haftanın önemini belirten veciz ifadelerin yer aldığı broşürler dağıtıldı. 27 Eylül – 4 Ekim tarihleri arasında kutlanacak İtfaiye Haftası sebebiyle itfaiye çalışanları, valilik makamını da ziyaret etti. İtfaiye Müdürü İbrahim Alaçam, ziyaret esnasında Vali Vekili Veysel Çiftçi'ye çiçek takdim etti.

İtfaiye Haftası sebebiyle düzenlenen etkinlikler, önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bu kapsamda İtfaiye Müdürlüğü, 28 Eylül Salı günü saat 14.00'de Şeyh Şamil Mahallesi Özbelsan Konutları'nda yangın ve kurtarma tatbikatı yapacak. 29 Eylül Çarşamba günü saat 10.00'da Uçurtma Ana Okulu öğretmen ve öğrencileri, İtfaiye Müdürlüğü'nü ziyaret edecek. Aynı gün saat 14.00'de İtfaiye Müdürlüğü araçları şehir turu yapacak. 30 Eylül günü saat 14.00'de çeşitli okullarda öğrencilere yangın ve kurtarma tatbikatı hakkında bilgi verilecek.