2011 Nüfus Ve Konut Sayımı Değerlendirme Toplantısı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kastamonu Bölge Müdürü İsmail Gökalp, 2011 yılında Türkiye'de nüfus ve konut sayımı yapılacağını belirterek, sayımın sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi

2011 Nüfus Ve Konut Sayımı Değerlendirme Toplantısı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kastamonu Bölge Müdürü İsmail Gökalp, 2011 yılında Türkiye'de nüfus ve konut sayımı yapılacağını belirterek, sayımın sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.
2011 yılında yapılacak olan nüfus ve konut sayımı öncesi ekim ayında yapılacak olan alt yapı çalışmaları kapsamında pilot il seçilen Sinop'ta TÜİK tarafından değerlendirme toplantısı düzenlendi. Valilik toplantı salonunda Vali M. Hakan Güvençer başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Baki Ergül, Vali Yardımcısı Salih Altınok, TÜİK Kastamonu Bölge Müdürü İsmail Gökalp, Sinop İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mahmut Akova, Ada Mahallesi Muhtarı Mustafa Konukçu, İl Özel İdaresi ve TÜK yetkilileri katıldı.
2011 yılında yapılacak olan nüfus ve konut sayımı öncesi bir takım hazırlıkların yapıldığını dile getiren TÜİK Bölge Müdürü İsmail Gökalp, "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi kapsamında kimlik paylaşım sistemi, tüm kamu kurumları ile paylaşıldı. Artık vatandaşımız sadece TC kimlik numarasını kullanarak kurumlardan yararlanabiliyor. Kamu hizmetlerinin etkili, verimli ve daha hızlı yürütülmesi ve 2011 yılında sağlıklı bir nüfus sayımının olabilmesi için numaralama ve levhalama işlemlerinin doğru ve tam olması Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT) kayıtlarının güncel olması gerekiyor. Bu kapsamda Ulusal Adres Veri Tabanının belediye ve özel idarece güncelliğinin sağlanması için gereken tedbirlerin alınmasını istiyoruz. 2011 yılında ki sayımlar, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ve Ulusal Adres Veri Tabanı kayıtları temel alınarak, Birleşmiş Milletler'in (BM) '12 ay kriterli daimi ikametgah' tanımına göre yaklaşık 1 ay sürecek alan çalışmaları ile gerçekleşecektir. 2011 nüfus sayımı ile bina ve konut bilgileri, cinsiyet, yaş, uyruk, doğum yeri, medeni durum, hane halkı yakınlık derecesi, eğitim durumu, daimi ikametgah yeri, göç, sağlık, iş gücü ve doğurganlık bilgilerinin derlenerek nüfus ile ilgili başlıca demografik, sosyoekonomik niteliklerin detaylı şekilde ortaya konması planlanmaktadır" dedi.
TÜİK Kastamonu Bölge Müdürü İsmail Gökalp, 2011 yılında yapılacak sayımda geçmiş yıllarda olduğu gibi olmayacağını, 1 ay gibi bir süreye yayılan sayımda herkesin normal hayatına devam edeceğini sözlerine ekledi.