Türklerin karıştığı banka soygununda aşk ilişkisi şüphesi

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de Türklerin karıştığı banka soygunu olayında, bir banka çalışanı ile soyguncu arasında aşk ilişkisi olduğu öne sürül

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de Türklerin karıştığı banka soygunu olayında, bir banka çalışanı ile soyguncu arasında aşk ilişkisi olduğu öne sürüldü. Helsinki polisi, Salı günü gerçekleşen banka soygununda, banka çalışanı bayan V.P (20) ile 4 zanlıdan biri olan Ş.D. (25) arasında aşk ilişkisi üzerinde duruyor.

Polis yetkilileri, Mardin doğumlu Ş.D'nin soygun planını hazırladığı ve aralarında banka çalışanı Kosova asıllı V.P.' nin de bulunduğu diğer zanlılara önerdiğini düşünüyor.

Salı günü gerçekleşen soygun şöyle gelişti: Ş.D. Töölö bölgesindeki bir banka şubesine girerek, elinde tehdit içeren zarfı V.P'ye uzattı. V.P., zarfı okuduktan sonra görev yerini boşaltarak bir başka bölümden getirdiği 60 bin Euro'yla geri geldi. Parayı alan Ş.D., bankadan hızla uzaklaşırken, V.P. polisi alarma geçiren düğmeye bastı. Helsinki polisi de 3 Mardinli ile banka görevlisini gözaltına aldı. Soruşturmanın ardından Mardinli bir kişi serbest bırakılırken, diğer zanlılar dün Helsinki Bölge Mahkemesi'nde çıkartıldı. Zanlılar, gazetecilerin görüntü alma süresi boyunca yüzlerini elbiseleriyle gizledi.

Helsinki Bölge Mahkemesi, gerekli ön soruşturmanın tamamlanması ve savcılık tarafından dava dosyasının mahkemeye sunulması için, davayı 22 Kasım'a kadar erteledi. Zanlıların tutukluluk hali devam ediyor.