Sanat yıldönümlerini balonda kutladılar

Şairler Nedim Uçar ve Sabit İnce sanat yıldönümü kutlamalarını Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya'nın kalbi durumundaki Nevşeh

Şairler Nedim Uçar ve Sabit İnce sanat yıldönümü kutlamalarını Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya'nın kalbi durumundaki Nevşehir'den havalanan sıcak hava balonunda pasta keserek kutladı.

Merkezi Almanya'da bulunan Kapadokya Kültür Derneği tarafından şairler Nedim Uçar ve Sabit İnce için sanat yılı kutlama töreni düzenlendi. Törenler kapsamında şiir şölenleri ve dinletiler gerçekleştirilirken, 50. sanat yıldönümünü kutlayan Nedim Uçar ve 40. sanat yılını kutlayan şair Sabit İnce için, sıcak hava balonunda muhteşem Kapadokya manzarası eşliğinde pasta da kesildi.

Sabahın erken saatlerinde yaklaşık 50 şair ile birlikte balona binecekleri Nevşehir'in merkeze bağlı Göreme beldesindeki merkeze giden şairler, balonla havada iken şiirler okudu ve kendileri için hazırlanan pastayı kesti.

Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç yaptığı açıklamada, yaklaşık 50 şair ve ozana dernek olarak yaptıkları organizasyon ile Kapadokya'yı tanıttıklarını belirtti. Uluç, buradaki kutlamaların ardından Aksaray ve İstanbul'da da şiir şölenleri yapacaklarını açıkladı.