ÖSYM KPSS sınav tarihleri belli oldu! ( 2010-2011 Dönemi)

İptal edilen ÖSYM KPSS sınav tarihleri belli oldu.2010-ÖSYM KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Sınavı ne zaman yapılacak?

ÖSYM KPSS sınav tarihleri belli oldu! ( 2010-2011 Dönemi)
İptal edilen KPSS sınav tarihleri belli oldu.2010-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Sınavı da 31 Ekim'de yapılacak.

KPSS'de kopya iddiaları sonrası iptal edilen Lisans Eğitim Bilimleri oturumu iptal edilen Tıpta Uzmanlık Sınavı ve yine iptal edilen Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın yapılacağı tarihler belirlendi.

Kopya iddiaları sonrası iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nın Eğitim Bilimleri bölümü 31 Ekim'de yapılacak. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada eğitim bilimleri sınavı 31 Ekim tarihinde yapılacağı belirtildi. Öte yandan yine ileri bir tarihe ertelenen Tıp Uzmanlık Sınavı (TUS) ise 5 Aralık tarihinde yapılacak.

Ünal Yarımağan'ın istifasıyla boşalan ÖSYM Başkanlığı'na vekaleten atanan Prof. Dr. Ali Demir, "Birinci önceliğimiz sınav takvimi olacak" dedi. Yapılacak ilk sınavın bu yıl sonuna kadar ertelenen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı olacağını duyuran Demir, adaylara "Paniğe gerek yok, her şey yolunda" diye seslendi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) başkanlığına yeni atanan Prof. Dr. Ali Demir, yapılacak ilk sınavın iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı olacağını söyledi.

YÖK Genel Kurulu toplantısı sonrası YÖK Genel Sekreteri Turgut Kılıç ile bir süre görüştükten sonra ÖSYM'deki makamına geçen yeni başkan Prof. Dr. Ali Demir, öncelikle kurumu tanımakla işe başlayacağını söyledi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın kendisini bu göreve getirmesini 'onur verici' bulduğunu belirten Demir, "Zor bir görev. Fakat Türkiye'de özellikle hak ve adalet duygusunun zedelenmemesi için korunması gereken bir kurum. Bundan kaçmak, 'ben olmayayım, istemiyorum' demek mümkün değildi. Mutlaka elimizden geleni yapıp kurumun Türkiye'deki Türk toplumu gözündeki saygınlığını tesis etmemiz gerekir. Bunu yapacağız, inanıyorum, yapmak zorundayız" diye konuştu.

ÖNCELİĞİM SINAV TAKVİMİ

ÖSYM başkanlığına yeni atanan Prof. Dr. Ali Demir, bu yıl sonuna kadar ertelenen ve iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri sınavının takvimini en kısa sürede oluşturup uygulamaya geçeceklerini belirterek, "Birinci önceliğimiz sınav takvimi olacak' dedi. İlk yapılacak sınavın, bu yılın sonuna kadar ertelenen ve iptal edilen KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı olacağını duyuran Demir adaylara, "Yapılacak ilk sınav KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı olacak. Çünkü kamuoyu en çok ondan rahatsız. Bir an önce onun yapılması, çözümlenmesi gerekir. Adayların paniklemesine gerek yok. Süreç sağlıklı bir şekilde işleyecek. Zamanında sınava girecekler ve sağlıklı bir şekilde de sonuçlarını alacaklar' diye mesaj yolladı.

MÜSTERİH OLUN, HER ŞEY YOLUNDA

Üniversitelerdeki boş kontenjanlara önümüzdeki ay ek yerleştirme yapılması gerektiğine işaret edilerek, bu yerleştirmelerin zamanında yapılıp yapılmayacağı yönündeki bir soruya Demir, "Sınav, ek yerleştirmeler, her şey zamanında olacak. Bir miktar gecikmeler olabilir; ama mümkün olan en kısa zamanda gerçekleştireceğiz' bilgisini verdi. Son 2 yıldır İstanbul Teknik Üniversitesi'nde (İTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü yaptığını, İTÜ Öğretim Üyesi olduğunu söyleyen Demir, İngiltere'de doktorasını yaptıktan sonra İsviçre'de çalıştığını daha sonra da 1993 yılında İTÜ'ye gelerek önce doçent, sonra da profesör olduğunu anlattı.

Görevine dün başlayan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, ilk olarak personelden brifing alacak ve daha sonra sınav takvimi oluşturulacak.


Köşk'e yeniden 3 aday

YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplandı. Toplantıda, Türk-Alman Üniversitesi rektörlüğü için başvuran adaylar değerlendirilerek, Cumhurbaşkanlığı'na sunulacak 3 rektör adayının ismi belirlenecek. Komisyon raporlarının da görüşüleceği toplantıda, bazı fakültelere dekan ataması da yapılacak. Türk-Alman Üniversitesi için daha önce 3 rektör adayı belirlenerek liste Cumhurbaşkanlığı makamına sunulmuş ancak listede ismi birinci sırada olan Prof. Dr. İzzet Özgenç'in adaylıktan çekilmesiyle Cumhurbaşkanlığı listeyi YÖK'e iade etmişti. YÖK de bunun üzerine rektör seçim sürecinin yeniden başlatılmasını kararlaştırmıştı. YÖK, Türk-Alman Üniversitesi Rektörlüğü için yeniden başvuru almış, rektör adaylığı için 43 kişi başvuruda bulunmuştu.


Formasyonu var yetmez mi?

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ile ÖSYM Başkanı Ali Demir, öğle yemeğinde bir araya geldi. Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özcan, "ÖSYM Başkanını nasıl seçtiniz, Matematik ve bilgisiyar konusunda uzman kişiler demiştiniz, ama tekstil mühendisi" sözü üzerine "Mühendis, mühendislik formasyonu var ya yetmez mi" karşılığını verdi. Özcan, soru üzerine skandalla ilgili 2 raporun daha geleceğini bildirdi.


Güven tesisi şart

ÖSYM'nin önemli bir kurum olduğunu ifade eden Demir, "En kısa zamanda bu kurumun imajını, güvenilirliğini tesis etmemiz gerekiyor. Kamuoyu müsterih olsun. Gelecekteki bütün sınavları zamanında, düzgün bir şekilde yapacağız" dedi. "ÖSYM'de görevden alınanların yerine atamalar yapacak mısınız?" şeklindeki soruyu ise Demir, "Görevden almalar benim ilgi alanım içerisinde olan şeyler değiller. Mevcut arkadaşlarla süreci yürütmeye çalışacağım" diye yanıtladı.