Devrimci Karargah operasyonu gözaltıları adliyede

İstanbul, Ankara ve Bursa emniyet müdürlüklerinin terör örgütü Devrimci Karargah'a yönelik ortak operasyonunda gözaltına alınan 17 şüpheliden 16'sı Be

İstanbul, Ankara ve Bursa emniyet müdürlüklerinin terör örgütü Devrimci Karargah'a yönelik ortak operasyonunda gözaltına alınan 17 şüpheliden 16'sı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile irtibatlı olduğu iddia edilen şüpheli Necdet Kılıç'ın ise hala emniyette olduğu öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye getirilen şüpheliler, doktor kontrolünden geçirildi. Şüpheliler savcılık tarafından sorgulanacak.

Devrimci Karargah terör örgütüne yönelik operasyonda çok sayıda iş yeri ve Sosyalist Demokrasi Partisi'nin (SDP) bazı bürolarında arama yapılmış, aramalarda 5 adet tüfek, 4 adet 9 milimetre tabanca, 1 adet 7,65 milimetre çapında tabanca, 1 adet 6.35 milimetre çapında tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 166 adet mermi, 8 adet şarjör, 1 adet dürbün, 2 adet kelepçe, 2 adet demir ve plastik jop, 7 adet sustalı- sallama ve komando bıçağı olarak tabir edilen bıçak, 1 adet şok cihazı, 1 adet kütüklük, 1 adet muşta, 23 adet sahte kimlik ve sürücü belgesi, 42 adet sahte belge hazırlamada kullanılan mühür ve kaşeler, 5 adet kar maskesi ve bere-eldiven ile çok sayıda örgütsel içerikli doküman ele geçirilmişti.