Ölen arkadaşları için mum yaktılar

Bursa'da önceki gün öldürülen 'İrem' takma isimli travesti Mesut Şaban Okan için arkadaşları evinin kapısının önünde mum yaktı.

Ölen arkadaşları için mum yaktılar
Altıparmak Mahallesi Altıparmak Sokak'taki evinde öldürülen 'İrem' takma isimli travesti için arkadaşları evinin önünde çiçekler bıraktı. Anne Melek Okan göz yaşlarını tutamadı. Anne Okan, ''Katil yakalandığı için çok mutlu odum. Benim oğlum suçlu mu? Toplanması gereken aslında bunlar. Bizim evlatlarımız niçin böyle dışlanıyor ? Niçin bu çocuklara bir iş imkanı sağlanmıyor" dedi.

Gökkuşağı Transeksüel Travesti Gay Lezbiyen Biseksüel Koruma Derneği Başkanı Öykü Evren ise, ''Bunlar nefret cinayetleri. TBMM'de bununla ilgili mutlaka düzenlemeler yapılmalı. Arkadaşlarımızın güvenliği için ellerinden gelen herşey yapılmalı. Nefret cinayetlerinin bitmesi için devletimizin bize göstereceği yardım bizim için çok önemli. Sivil toplum örgütleri de bunu görmeli. Annesi ve bizler çok acılar içindeyiz. Bu olayı biz sonuna kadar takip edeceğiz. Biz sonuna kadar onların sesi ve diliyiz. Hukuksal anlamda gerekeni yapacaz'' diye konuştu.
Daha sonra travestiler el ele tutuşarak 'Kurban olmak istemiyoruz' sloganları atarak 'İrem' takma isimli travestinin evi önüne mum ve çiçekler bıraktı.