Amerikalılar Bursa'ya Ve Mehter Takımına Hayran Kaldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) önemli ticaret odası başkanları ve eyalet siyasetçilerinden oluşan heyet, Bursa Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etti

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) önemli ticaret odası başkanları ve eyalet siyasetçilerinden oluşan heyet, Bursa Vali Şahabettin Harput'u ziyaret etti. Vali Şahabettin Harput ve Kentucky Ticaret Odası Başkanı Joseph F. Reagan, ziyaretin her iki ülke arasındaki iş birliğini artıracağına inandıklarını söyledi. Amerikalı heyet, Bursa Tarihi Mehteran Takımı'nın gösterilerini hayranlıkla izledi.
Türkiye ile yıllardır stratejik ortak olan ve 2010 yılında bu ortaklığı 'model ortaklığa' dönüştürerek ekonomide iş birliği yapma kararı alan ABD'nin önemli ticaret ve sanayi odası başkanları ve beraberindeki 35 kişilik heyet, Bursa'ya geldi. Ziyaret çerçevesinde ilk önce Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret eden heyet, Bursa'ya hayran kaldıklarını belirtti.

"İKİ ÜLKE ORTAKLIĞI DEVAM EDECEK"
Bursa'nın Osmanlı Devleti'ne başkentlik yaptığını belirten Vali Harput, Amerikalı konukları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Ziyaretin iki ülke arasındaki iş birliği imkanlarına perde aralayacağını ifade eden Harput, "Türkiye ile ABD arasındaki çok güçlü ilişkiler var. Bundan sonra da aynı ilişkilerin artarak devam edeceğini belirtmek istiyorum. Pek çok proje ile insanlar birbirlerine daha çok yakınlaşıyor. Bu ziyareti de Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler açısından önemsiyorum. Bursa'da 17
adet Amerikan sermayeli şirket var. Bunlar büyük istihdam oluşturuyor. Bursa'nın sahip olduğu büyük potansiyel, Türkiye-ABD arasındaki ilişkilere lokomotif yapabilecek özellik taşıyor. Seyahatin sonunda Amerikalı heyet, Bursa'yı daha iyi tanıyacak. Yeni iş birliği imkanları ortaya çıkacaktır" dedi.
Türk-Amerikan İşadamları Derneği Genel Başkanı M. Uğur Terzioğlu, ABD'li heyetin Bursa'dan etkilendiğini belirterek, "Türkiye ziyaretimize politikacılarımızı getirmedik. İşadamları ve onların bulunduğu ticaret odası temsilcilerini buraya getirdik. Belediye reisleri de heyette var. Biz Osmanlı'nın başkenti Bursa'dayız. Heyet, Bursa'yı ilk gördüğü andan itibaren etki altında kaldı" diye konuştu.
Programın sonunda Reagen, Vali Harput'a kol düğmesi hediye etti.

"TÜRKİYE'Yİ YAKINDAN TANIMAYA GELDİK"
Türkiye'deki güzellikleri görmek için Bursa'ya geldiklerini ifade eden Louisville Eyaleti Kentucky Ticaret Odası Başkanı Joseph F. Reagan, "ABD'nin birçok bölgesindeki işadamlarıyla Türkiye'yi tanımaya geldik. Bu ziyaretin ilerideki ilişkilerin artmasını sağlayacağını temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.
Heyet ardından yaya olarak Orhangazi Parkı'ndaki Bursa Tarihi Mehter Takımı'nın gösterilerini izlemeye gitti. Heyet, mehter takımının '10. yıl marşı' ve Mehter Marşı'na hayran kaldı. Mehter Marşı sırasında alkışlarla tempo tutan Amerikalı heyet, gösteriyi sonuna kadar ilgiyle takip etti. Programın ardından, heyet mehter takımı üyeleriyle beraber fotoğraf çektirdi.