Kıbrıs'ta Mumlar Barış İçin Yakıldı

Kıbrıs'taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün (UNFICYP), Uluslararası Barış Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte Kıbrıs barışı için mumlar yakıldı.

UNFICYP'nin Uluslararası Barış Günü dolayısıyla Ledra Palas Otel önünde düzenlediği etkinlikte "Barış mumları" yakılarak, savaşlarda hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 2. Dünya savaşı gazileri ve Kıbrıs Gençlik Gelişim Ağı temsilcisi gençler de etkinlikte hazır bulundu.
BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, yaptığı konuşmada, babasının 2. Dünya Savaşı gazisi olduğunu anlattı ve böylesi bir etkinlikte konuşma yapmanın kendisi için ayrıcalık olduğunu söyledi. Buttenheim, Kıbrıs Gençlik Gelişim Ağı temsilcilerini de, ada içi ve dışındaki barış çabaları nedeniyle kutladı ve bunun Genel Sekreter Ban Ki Moon'un "Barış ve gelişim için gençlik" temalı çağrısına uygun olduğunu dile getirdi. Buttenheim, 2. Dünya Savaşı gazilerine de etkinlikte
bulunmalarından dolayı teşekkür ederek, onları "Kıbrıslı Türk ve Rumların iyiye ulaşmak için nasıl birleştiklerinin bir örneği" olarak niteledi. BM Barış Gücü'nün 1964 yılından bu yana Kıbrıs'ta kayıpların bulunması, mayın temizleme gibi birçok barışı destekleyici icraata imza attığını belirten Buttenheim, BM'nin Ada'da kapsamlı bir çözüme kendini adamaya devam edeceğini söyledi.
Törensel etkinlik, önce özel temsilci Lisa Buttenheim'ın, daha sonra etkinliğe katılanların mum yakmaları ve savaşlarda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla sona erdi.