Galeri açılışında arbede: Bir kişi gözaltına alındı

Beyoğlu'nda galeri açılışı sırasında çıkan ve 5 kişinin yaralandığı kavga ilgili bir kişi gözaltına alındı. Polis merkezine gelen galerideki davetlile

Beyoğlu'nda galeri açılışı sırasında çıkan ve 5 kişinin yaralandığı kavga ilgili bir kişi gözaltına alındı. Polis merkezine gelen galerideki davetliler, saldırganlardan şikayetçi oldu. Polis merkezi çıkışında konuşan ressam Bedri Baykam, arbedeyi "17 yıl sonra Madımak olayının provası" diye nitelendirdi.

Beyoğlu Tophane'de akşam saatlerinde 3 ayrı galerinin açılışı sırasında sokakta içki içme meselesi yüzünden çıktığı öne sürülen olaylarla ilgili olarak bir kişi polisin çalışması sonucu yakalandı ve gözaltına alındı. Açılış sırasında galeride bulununlar ise Taksim Polis Merkezi Amirliği'ne giderek mağdur ve tanık sıfatlarıyla ifade verdi. Olay sırasında galeride bulunanlar, bir anda saldırıya uğradıklarını ve saldırganların içeriye biber gazı sıktıklarını iddia etti.

Ressam Bedri Baykam da galeri açılışı sırasında saldırıya uğradığı öne sürülen kişilere destek vermek amacıyla polis merkezine geldi. Burada basın mensuplarına konuşan Baykam, yaşananları "Madımak' olaylarının 17 yıl sonraki provası" olarak nitelendirdi. Bedri Baykam, benzer olayların yaşanmaması için İstanbul Emniyet Müdürü, İstanbul Valisi, İçişleri Bakanı ve hatta Başbakan'ın bu olayın faillerini ortaya çıkartmaya mecbur olduğunu, aksi taktirde yaşanacak olaylardan sorumlu olacaklarını savundu. Baykam, olayın faillerinin, başkasının hayat tarzına tahammül edemeyen kişiler olduğunu ifade etti.

Bu arada, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek de polis merkezine gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Polis, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla çalışmalarını devam ettiriyor.