Vatikan Papa'nın İngiltere Ziyaretinden Memnun Vatikan

Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi, Katolik Kilisesi'nin lideri Papa 16.

Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi, Katolik Kilisesi'nin lideri Papa 16. Benediktus'un İngiltere'ye yapmış olduğu seyahatinin "son derece başarılı" olduğunu bildirdi.
Peder Lombardi, İtalyan gazetelerinden Il Sole 24 Ore gazetesine verdiği özel demeçte, 16. Benediktus'un İngiltere seyahatinin başarılı olmasında BBC ve Sky televizyonlarında yapılan canlı yayınların da kilit rol oynadığına işaretle, "Papa'nın İngiltere seyahatinde de canlı yayınlar Türkiye ve ABD'deki gibi etkili oldu" dedi.
Lombardi, "Türkiye seyahatinde, Sultan Ahmet Camii başta olmak üzere yapılan canlı yayınlar, onun Müslüman dünyaya karşı dostane ve saygılı tavrının anlaşılmasını sağlamada kilit rol oynamıştı. ABD'de de, Papa'nın 5. Cadde'deki görüntüleri, gülümsemesi, insan sevgisi ve sevimliliği, Amerikan halkının heyecanını, dostluk ve nezaketini beraberinde getirmişti" diye konuştu.
Katolik Kilisesi'nin liderinin İngiltere'de beklenenin üzerinde ilgi görmesinin bir sürpriz olmadığını belirten Lombardi, "Benzer başarılar, Türkiye'den ABD'ye varana dek, Papa'nın diğer seyahatlerinde de yaşanmıştı. Beklentilerin üzerinde bir başarı kaydedilmişti. Her durumda Papa bir yıldız olma peşinde değil. Bu, onun şahsiyetiyle de göreviyle de arzusuyla da bağdaşmaz. Ancak gerçekten olduğu gibi görünmekten de elbette son derece memnun" değerlendirmesini yaptı.
Lombardi, "Televizyonun yaptıklarını çoğu kez haklı olarak eleştiriyoruz. Oysa televizyon harika bir hizmet aracı da olabilir. Kaç kişi, Papa'nın çehresini davranışlarıyla birlikte yakın plan olarak gösterebilir?" sorusunu yöneltti.
İsacılar (Cizvitler) tarikatına mensup bir papaz olan Vatikan Basın Sözcüsü Lombardi, İngiltere seyahati sırasında Papa'ya suikast hazırlığı iddiasıyla 5 Arabın gözaltına alınması için ise "Polis gücünün çalışmalarına dair hüküm veremem. İşlerini gayet iyi yapıyorlar. Ama olay anında biz program değişikliği olmayacağını hemen açıklamıştık" yorumunu yaptı.
21.09.2010 14:56:34