Su ürünleri öğretim üyesi Türk dil kurultayında sunumda bulunacak

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sıtkı Aras, Bulgaristan'da düzenlenecek 'Büyük Türk Dili Kurultayı'nd

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sıtkı Aras, Bulgaristan'da düzenlenecek 'Büyük Türk Dili Kurultayı'nda tebliğde bulunacak.

Tarih, edebiyat, kültürel alandaki araştırmaları ile bilinen Aras, Erzurum'a özgü 350 kelime tespit ettiklerini söyledi.

Bilkent Üniversitesi, Bulgaristan Kırcaali Belediyesi, Bulgaristan Sofya Üniversitesi işbirliği ile 25-28 Eylül tarihleri arasında Kırcaali'de 5. Uluslararası Büyük Türk Dili Kurultayı düzenlenecek. Yurt içi ve yurt dışından bilim adamları ile araştırmacıların tebliğde bulunacağı kurultayda, anlaşma dili olarak Türkiye Türkçesi kullanılacak.

Kurultayda Türk dil bilgisi, Türk dilinin kökleri, Türk dilinin kaynakları, Türk dilinin tarihi dönemleri, Türkçe'nin söz varlığı, Türkçe'nin etimolojisi, Türkçe'de yozlaşma, kitle iletişim araçlarında Türkçe'nin kullanımı ile ilgili sorunlar, çözüm yolları, dil eğitiminde iletişim araçlarının önemi, Türkçe'nin eğitimi ve öğretimi, Türkçe'nin yabancı dil olarak öğretimi, Türk edebiyatı, Türk düşünce sistemi, ortak dil konularının ele alınacağı öğrenildi.

Kurultaya Erzurum'dan ise tarih, edebiyat ve bir çok kültürel alanda yaptığı araştırmalarla bilinen Ziraat Fakültesi Su ürünleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sıtkı Aras ile araştırma görevlisi Adem Yavuz Sönmez katılacak.

Tarım, ziraat, hayvancılık ve bazı alanlara ait kelimelerin birçok yerde kullanıldığına dikkat çeken Aras, kurultayda tespit ettikleri Erzurum'a özgü 350 kelimeyle ilgili sunumda bulunacaklarını söyledi.