'Plastik Poşete Hayır' Kampanyasına Adliye Personelinden Destek
Osmangazi Belediyesi tarafından yürütülen ''Naylon poşete hayır'' kampanyası adliyede tanıtıldı

Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek'le bir araya gelen Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak çevre konusunda oldukça hassas olduklarını belirterek, "Yeşil dalga adını verdiğimiz bu çevreci projeleri daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışıyoruz. En önemli projemiz Bursa'ya 1 milyon ağaç dikmek. İlk dönem çalışmalarımızda nisan ayına kadar 200 bin ağaç diktik. Ağaç dikmek için yeni yerler hazırlandı. Önümüzdeki seçimlere kadar hedefimiz olan 1 milyon ağacı dikeceğiz'' dedi.
Ağaç dikme kampanyasıyla birlikte elektronik atıklar ve atık yağ toplama projelerinin devam ettiğini anlatan Dündar, naylon poşet kullanılmasına son vermek için çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Başkan Dündar, "Adliyede çalışan Gemlik Açık Cezaevi'ndeki mahkumlar, geri dönüşüm konusundaki eğitim çalışmalarımız sayesinde bir yılda 85 ağacı kesilmekten kurtardı. Bu gösteriyor ki çalışmalarımız netice veriyor. Bu alışkanlığı toplumun her kesimine yayarak gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakacağız'' dedi.
Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, adliye personelinin çevre kampanyalarına büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Çevreyi korumak için yapılan bütün çalışmaların devleti büyük zararlardan kurtardığının altını çizen Gürlek, ''Adliye personelinin naylon poşet kullanılmaması konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum'' dedi.
İlk Başsavcı Gürlek'e bez torba veren Dündar, daha sonra adliye çalışanlarına bez torba ve broşür dağıttı.
