Güneydoğu'daki yatırım fırsatları sektör çalıştayında ele alınacak

Diyarbakır ve Şanlıurfa bölgesini kapsayan Karacadağ Kalkınma Ajansı, 2011–2013 yıllarını ve yatırımcıya bilgi vermeyi amaçlayan bölge planı hazırlama

Diyarbakır ve Şanlıurfa bölgesini kapsayan Karacadağ Kalkınma Ajansı, 2011–2013 yıllarını ve yatırımcıya bilgi vermeyi amaçlayan bölge planı hazırlama çalışmaları kapsamında sektör çalıştayı düzenleyecek. Çalıştay Şanlıurfa'da 20–23 Eylül tarihinde El Ruha Oteli'nde, Diyarbakır ise 27 – 1 Ekim tarihleri arasında Malabadi Oteli'nde düzenlenecek.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun yaptığı açıklamada, bölge planının, bölgede ortak kalkınma bilincini yükseltmeyi, potansiyelini tespit ederek, harekete geçirmek suretiyle ekonomik kalkınma ve gelişmeyi hızlandırmayı hedefleyen üst ölçekli planlar olduğunu söyledi.

Ajans olarak ocak ayında hazırladıkları Ön Bölgesel Gelişme Planı'nın Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından onaylandığını hatırlatan Karakoyun, "Ajansımız Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi, nisan ayından itibaren, '2011–2013 Bölge Planı' çalışmalarına başlamış olup bu çalışmalar hızla devam etmektedir." dedi.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)'nın önerileri göz önüne alarak bölge planı hazırlama sürecinin planlamasının yapıldığını anlatan Karakoyun şunları söyledi: "Söz konusu süreç planlaması çerçevesinde, Diyarbakır ve Şanlıurfa'daki kurum ve kuruluşlardan gerek resmi yazı ile gerekse kurum ziyaretleri yoluyla mevcut durumun tespit edilmesi ve analizinin yapılması amacıyla bilgi ve belge talep edilmiştir. Ayrıca, 'katılımcı planlama anlayışına' uygun olarak 'bölgenin vizyonunu' belirlemek amacıyla; Kalkınma Kurulu katılımcılarından vizyon önerileri alınmıştır. Bunlara ek olarak, Ajansımız tarafından, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın mevcut durum tespitlerinin katılımcılarla paylaşılması, bölge illerinin ve sektörlerin sorunlarının belirlenmesi ve Bölge Planı Stratejileri'nin oluşturulması amacıyla, Bölge Planı Çalıştayları düzenlenerek bölgedeki paydaşların bilgilendirilmesi ve ilgili tarafların görüş ve katkılarının alınması planlanmıştır. "