Chp'de Görevden Alınan Karasaç Ve Barut'tan Uyarı

Görevden alınan CHP Seyhan İlçe Başkanı Vedat Karasaç ve Çukurova İlçe Başkanı Ayhan Barut, kendilerinin yerine atanan geçici kurulların görev sürelerinin 18 Eylül 2010 tarihi itibarıyla bittiğini hatırlatarak, kongre kararı alınmazsa yargıya gideceklerini bildirdi

Görevden alınan CHP Seyhan İlçe Başkanı Vedat Karasaç ve Çukurova İlçe Başkanı Ayhan Barut, kendilerinin yerine atanan geçici kurulların görev sürelerinin 18 Eylül 2010 tarihi itibarıyla bittiğini hatırlatarak, kongre kararı alınmazsa yargıya gideceklerini bildirdi.
18 Ağustos 2010 tarihinde görevden alınan Karasaç ve Barut, yaptıkları ortak açıklamada, CHP Tüzüğünün 44. maddesince atanan geçici kurulların süresinin ilçelerde, 30 gün olarak belirtildiğini hatırlatarak, "Bu bağlamda geçici kurulların 18 Eylül günü kongre kararı alması gerekiyordu fakat bu karar alınmadı. Bu anlayış parti iç işleyişinde esas olan tüzük ihlalinden başka bir şey değildir. Eğer üst kurullar ilçe örgütlerinin kongreye götürülmesini sağlama konusunda bir müdahale yapmaz ise aynı tüzük suçunu işlemiş olacaklardır, olması gereken parti tüzüğünün bir an önce uygulanmasını sağlamaktır, bu beklentimizin yerine geleceğini düşünmek ve bunu talep etmek sadece bizim değil tüm partililerin görevidir" dedi.
Parti organlarının bu konuda gerekli kararı almamaları halinde siyasi partiler yasası gereği partinin kongreye götürülmesi için bağımsız yargıya gitmelerinin kaçınılmaz olacağını vurgulayan Karasaç ve Barut şunları kaydetti:
"Partili kimliğimizle bu konuda ilgili birimleri uyarı görevi yapmayı parti görevi olarak kabul ediyor ve uyarıyoruz. Partimizi kamuoyunda tartıştıracak davranışlardan kaçının, açılacak her dava partinin adliye koridorlarında, kamuoyunda yeniden olumsuz tartışılmasına neden olacaktır. Bunu ortadan kaldırmanın yolu sadece ve sadece tüzük hükümlerinin uygulanmasıdır. Bunu talep etmek her partili gibi bizim de en doğal hakkımızdır. Aksi halde dava açmak zorunda kalacağız. Sizlerde taktir edersininki tüzüğü uygulamakla yükümlü kurullar yerine bağımsız mahkemelerin bu konuda inisiyatif kullanması hepimiz açısından çok olumlu bir süreç değildir. Bu olumsuzluğun ortadan kalkması için kongreye gidilmesi gerekmektedir. Bu konuda il geçici kurulu ve ilçe geçici kurulu yetkilidir. Zaten bu görevle yetkilendirmişlerdir. Bu sorumluluktan kaçmaları mümkün değildir. Bu bir çağrıdır, kongre iradesiyle ortaya çıkacak sonuca herkes saygı duyacaktır ve parti hızla toparlanma sürecine girecektir. Bu konuda biz üzerimize düşen her görevi seve seve yapmaya hazırız"