Baydemir köyde su parası tahsil etti

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, il merkezine bağlanan köylerdeki abonelerinin su borcunu yerinde tahsil etmeye başladı. DİSKİ, köylerden

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, il merkezine bağlanan köylerdeki abonelerinin su borcunu yerinde tahsil etmeye başladı. DİSKİ, köylerden fatura tahsilatı için hizmete soktuğu araçta ilk ödemeyi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir aldı.

Tam teşekküllü mobil tahsilat aracıyla mahallelere giden su tahsildarları köylülerin kente gelmelerine gerek kalmadan faturalarını tahsil edecek. İlk olarak 179 su abonesi bulunan Dönümlü köyünde başlatılan çalışmanın startını vermek için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş, Meclis Başkanvekili Hacı Haspolat, Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan ve DİSKİ yetkilileri katıldı.

Köylülerle sohbet ederek sorunlarını dinleyen Baydemir, belediyeye bağlanan yeni mahallelerde bir süredir yol ve su başta olmak üzere pek çok çalışma yürüttüklerini söyleyerek, "Bu hizmetleri sunmak boynumuzun borcudur." dedi.

Yeni mahallelerde yaşayan yurttaşların su ödemelerini yapabilmeleri için Diyarbakır'a gelmelerine de artık gerek bulunmadığını ifade eden Baydemir, "Çünkü gördüğünüz bu araç, her ayın belirli günlerinde yeni bağlanan mahallelerimizde halkımızın ayağına götürülmek üzere tasarlanmıştır. Bu seyyar araç ile köylerimize giderek halkımız su ödemelerini rahatlıkla yerinde tahsilat yapılması kolaylığı sağlanmış olacaktır." diye konuştu.