300 Yıllık Vakfın Geliri Öğrencilere Yaradı

Amasya'da 300 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ve tarihi Taşhan'ın mülkiyetinin ait olduğu Rahtuvan Mehmet Paşa Vakfı'na ait gelirin hayır şartı olarak ayrılan kısmıyla satın alınan kırtasiye malzemeleri 25 okulda öğrenim gören 400 öğrenciye verildi

300 Yıllık Vakfın Geliri Öğrencilere Yaradı
Amasya'da 300 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ve tarihi Taşhan'ın mülkiyetinin ait olduğu Rahtuvan Mehmet Paşa Vakfı'na ait gelirin hayır şartı olarak ayrılan kısmıyla satın alınan kırtasiye malzemeleri 25 okulda öğrenim gören 400 öğrenciye verildi.
Yaklaşık 5 bin TL'lik kırtasiye malzemeleri, bugün Amasya merkez Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende Tokat Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş tarafından Amasya Vali Yardımcısı İsmail Akman'a teslim edildi.
Tokat Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş, 1699'da kurulan Cidde Muhafızı Rahtuvan Mehmet Paşa Vakfı adına her yıl öğrencilere yardımda bulunduklarını, vakfın gelirinin ise Amasya kent merkezinde bulunan ve vakfa ait olan Taşhan'ın kira ücretlerinden temin edildiğini kaydetti.
Vali Yardımcısı Akman, söz konusu kırtasiye malzemelerinin taşımalı eğitimin yapıldığı 25 okuldaki toplan 400 öğrenciye dağıtılacağını belirtti.