Türkiye Porto Riko basket maçı canlı izle

FIBA Dünya şampiyonasında Türkiye Porto Riko basket maçından 79-77 galibiyetle ayrıldı. Türkiye Porto Riko basket maçı izlemek için tıklayınız. Türkiye Porto Riko basket maçı özet görüntüleri ve Türkiye Porto Riko basket maçı tüm karelerini buradan izleyebilirsiniz. İşte Türkiye Porto Riko maçı tüm ayrıntıları...

A Milli Takım'ımız, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele ettiği C Grubu'nu lider tamamlamayı garantiledi. Önceki gün Yunanistan'ı 35 yıl sonra yenen 12 Dev Adam, Ankara Arena'da kötü başladığı ve uzun süre geride götürdüğü maçta son periyottaki oyunuyla Porto Riko'yu 79-77 mağlup etti. Bugünkü rakip Çin. 21.00'deki mücadele NTV'den canlı yayınlanacak.

Türkiye Porto Riko Basketbol maçı geniş özeti tıkla izle

Türkiye Porto Riko Basketbol maçı tüm kareleri buradan izleyin


12 Dev Adam, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda fırtına gibi esmeye devam ediyor. Fildişi Sahili, Rusya ve Yunanistan'ı muhteşem oyunuyla deviren Ay Yıldızlılar, dün de Porto Riko'yu son çeyrekteki performansıyla 79-77 yenerek grubunu lider tamamlamayı garantiledi. Devler, C Grubu'ndaki son maçında bugün saat 21.00'de Çin ile karşılaşacak. Mücadele, NTV'den canlı yayınlanacak.

Maça kötü başlayan Türkiye, ilk basketini Ersan ile 2,5 dakika sonra buldu. İlk 5 dakikaya 10-8 geride giren Milli Takım'ımızda Ömer Onan sahneye çıktı ve skorda dengeyi sağladı: 12-12. İlk periyodun sonlarında yaptığımız pas hatası sonrasında yine Ömer'in üçlüğü skoru eşitledi: 16-16. Son hücumları Porto Riko'da Vassallo, ekibimizde Hidayet Türkoğlu sayıya çevirince ilk periyot 19-19 berabere tamamlandı. İkinci çeyrekte Milliler, hücumda zorlandı. Diri Porto Riko savunması karşısında dışarıdan çok az basket bulan Ay-Yıldızlılar, dev Ramos'u durduramadı. Rakibimizde tüm oyuncular skora katkı sağladı ve Porto Riko ilk yarıyı 37-30 önde tamamladı. İkinci devrenin hemen başında Porto Riko, Carmelo ile sayılar bulunca fark bir anda 10'a yükseldi: 40-30.

Ömer Onan ve Ersan'ın katkılarıyla skoru dengeleyen Türkiye, Carmelo'nun dış şutlarına yine çare bulamadı. Serbest atışlarda düşük yüzdeyle oynayan Millilerimiz, üçüncü çeyreği de 57-56 geride tamamladı. Final bölümüne Kerem Gönlüm'ün sayısıyla başlayan 12 Dev Adam, maçta ilk kez öne geçti: 59-57. Ersan İlyasova'nın üçlüğü rakibimizi adeta şoka soktu. Hücum edemeyen Porto Riko sayı üretmekte de zorlandı. Ender ve Semih'in attığı sayılar sonrasında fark 9 sayıya yükseldi: 66-57. Porto Riko'da Angel Vassallo sahneye çıktı ve üç sayılarla bizi epey terletti: 78-75. Son 7 saniyeye Kerem Tunçeri'nin serbest atışıyla 79-77 önde giren Milliler, rakibine hücum şansı tanımayınca salondan 79-77 galip ayrıldı.


ARENA'DA BÜYÜK COŞKU
Ankaralı basketbolseverler, A Milli Takım'ımızı, Porto Riko maçında da yalnız bırakmadı. Ankara Arena Spor Salonu, mücadeleden önce tamamen doldu. Taraftarlar, Türkiye'yi maç öncesi ve sırasında coşkuyla destekledi. Federasyonun 'Kırmızı giy' çağrısı sonucu taraftarlar Yunanistan mücadelesinde olduğu gibi salonu adeta kırmızı-beyaza boyadı. Kritik randevuyu az sayıda Porto Riko'lu da izledi.

GALİBİYET TARAFTARLARIN
Milli basketbolcumuz Kerem Tunçeri, taraftara desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ersan İlyasova da takım olarak çok iyi oynadıklarını ifade ederek, "Seyircinin de desteğiyle kazandık." dedi. Kerem Gönlüm ise maçı kazanmayı çok istediklerini ve iyi konsantre olduklarını belirterek, "Taraftarlara çok teşekkür ediyoruz. Geriden gelip galip geldik. Televizyon başındakilere de çok teşekkürler." şeklinde konuştu.

ENDER ASLAN ÇOK MUTLU
Milli basketbolcumuz Ender Aslan, Ankara Arena'da çok güzel bir atmosferin bulunduğunu söyledi. Zor anlara düştüklerinde iyi savunma yaparak Porto Riko'yu yenebileceklerini bildiklerini ifade eden Aslan, öyle de olduğunu kaydetti. Aslan, "Basketbol kariyerimin en güzel gecelerinden biriydi. Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova gibi yıldızlara sahip olduğumuz için çok şanslıyız." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE: 79 / PORTO RİKO: 77
TÜRKİYE: Kerem Tunçeri 4, Ömer Onan 12, Hidayet Türkoğlu 16, Ersan İlyasova 13, Ömer Aşık 4, Kerem Gönlüm 9, Semih Erden 10, Oğuz Savaş 3, Ender Aslan 5, Cenk Akyol 3.
PORTO RİKO: Jose Barea 7, Angel Vassallo 19, Carmelo Lee 11, Ricardo Sanchez 6, Peter Ramos 15, Nathan Peavy 9, Rıvera 2, Renaldo Balkman 6, Daniel Santiago 2.
1. periyot: 19-19
Devre: 30-37 (Porto Riko)
3. periyot: 56-57 (Porto Riko)
Hakemler: Sasa Pukl (Slovak), Janson Scott Butler (Avusturya), Lije Beloseviç (Sırbistan)
Salon: Ankara


Maçın Analizi
Kırılma noktası: Kaptan Hidayet'ten kritik 5 sayı
Dünya Şampiyonası başladığı günden beri bir yıldızdan ziyade işçi arı rolünü üstlenen Hidayet dün gece giden maçın geri gelmesinde önemli rol oynadı. Özellikle 3. çeyrekte tüm sorumluluğu üstüne aldı ve iki hücumda bulduğu 5 sayıyla maçı çevirdi.

Maçın adamı: Kerem Gönlüm ile Semih maçı çevirdi

Maçta bir ara 10 sayı geri düşmüşken, bizim uzunlar pota altında Ramos'tan kaçarken Kerem Gönlüm ile Semih Erden ısrarla içeriye yüklendi. Özellikle Kerem 33 yaşına rağmen müthiş enerjisi ve yürekli oyunuyla arkadaşlarını ateşledi.

Hayal kırıklığı: Porto Riko'nun beyni Barea durdu
Turnuvanın en kısa oyun kurucusu olmasına rağmen müthiş basketbol altyapısıyla Porto Riko'nun sahadaki antrenörü olan Barea dün gece vasatın altındaydı. 20 dakika sahada kalan Jose Barea sadece 7 sayı üretip, 4 top kaybıyla oynadı.

Arena'da dev galibiyet

Maçın sayısı: 16
Porto Riko'ya, istatistiksel olarak neredeyse her bölümde yenildik. Ama onları sadece faul çizgisinin gerisinde geçebildik. Bu da bize mücadeleyi kazandırmaya yetti. Porto Riko 9 sayısını serbest atıştan bulurken, Ömer Aşık'a rağmen 16 sayı bulan A Milli Basketbol Takımı'mız maçı kazandı.


İspanya'ya göre Türkiye madalya alacak

A Milli Basketbol Takımı'mız İspanyol basınınca 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda madalya kazanmaya aday olarak gösterildi. Marca gazetesi, 'Türkiye, ciddi bir madalya adayı olduğunu kanıtlıyor' başlığını attı, Ay-Yıldızlıların, zor rakibi Yunanistan'a karşı 'rahat bir galibiyet aldığı' yorumu yapıldı. 'Türkiye bırakmıyor ve şimdiden ilk 16'da' diyen AS gazetesi de şampiyonaya ev sahipliği yapan Türkiye'nin yenilmezlik unvanını koruduğunu belirtti. Publico, ''İlyasova'nın Türkiye'si Yunanlılara karşı baş edebildi', El Pais 'İlyasova, Türkiye'ye liderlik ediyor' ifadelerini manşete çıkardı. İspanyol medyası, 26 sayı atan Ersan İlyasova'nın maçın yıldızı olduğunu vurguladı.