Eğitim Kurumları İftar Yemeği Düzenledi

21 yıldır eğitim faaliyetleriyle başarıya damgasını vuran Asım Eğitim Kurumları Şirketi yurt dışında çalışan öğretmenlerin aileleri onuruna iftar yemeği verdi.

Asım Eğitim Kurumları tarafından Özel Enver Erkek Öğrenci Yurdunda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya gelen aileler dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan Türk okullarında görev yapan çocuklarının özlemini birlikte paylaşarak birbirleriyle sohbet etme imkanı buldu. İftar programına Asım Eğitim Kurumları şirketi yöneticileri, Bartın Özel Gülpembe İlköğretim Okulu Müdürü Veli Arısoy, FEM Dershanesi Müdürü Cemil Akbaş, BAKİAD Yönetim Kurulu üyeleri, hayırsever işadamları, aileler ile birlikte yaklaşık 100 kişi katıldı. Evlatlarını dünyanın dört bir tarafına gönderen eğitim gönüllülerinin ailelerini bir araya getirmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Asım Eğitim Kurumları Şirketi yöneticileri, dünyanın her tarafına hicret ederek destan yazan Türkiye sevdalısı eğitim gönüllüleriyle ne kadar gururlanılsa az olacağını vurguladı. Dünyanın her yerine Türklüğün örf, adet, edep, terbiye ve ahlakını götürüp Türkiye'yi çok iyi bir şekilde temsil edenlerin mücadele azmini hasret ve gurbetle bilediğini anlattı.
Düzenlenen programda 1999 yılında Kırgızistan Bişkek'te geçirdiği trafik kazası sonucu 24 yaşında vefat eden Kırgız Devlet Üniversitesi Basın Yayın Bölümü son sınıf öğrencisi hafız Yaşar Körcan'ın ailesine de plaket verildi. Eğitim uğrunda şehit olan evladının anısına verilen plaketi alan baba Nurettin Körcan'ın duygulandığı görüldü. Programda ayrıca ömrünü eğitim ve hayra adamış, 70'e ulaşmış yaşına rağmen, elinde çekici, sabahtan akşama kadar örsün üzerinde sıcak demire şekil veren demirci ustası Aynur Arık'a da teşekkür plaketi verildi.