CHP'lilerin barış günü etkinliği 'referanduma hayır' mitingine dönüştü

Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler İlçe Örgütü'nün 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Şirinevler Meydanı'nda düzenlediği etkinlik 'referanduma hayır

Cumhuriyet Halk Partisi Bahçelievler İlçe Örgütü'nün 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Şirinevler Meydanı'nda düzenlediği etkinlik 'referanduma hayır' mitingine dönüştü. Meşalelerin yakıldığı etkinlikte sık sık 'hayır' sloganları atıldı.

Şirinevler Meydanı'nda düzenlenen etkinlik, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in gecikmesi nedeniyle 45 dakika sonra başladı. Etkinliğe DİSK Başkanı Süleyman Çelebi de katıldı. Etkinlikte Dünya Barış Günü'nün kutlanması beklenirken; partililerin AK Parti aleyhinde slogan atmasıyla program 'referanduma hayır' mitingine dönüştü. Partililer sık sık 'hayır' sloganları attı. Bu sırada meydanda bulunan parti minibüsünden partililere destek verildi. Parti minibüsünün üstüne çıkarak konuşma yapan CHP'li Berhan Şimşek, "Yasama yargıyı da aldığı zaman bu ülke tek adamlığa gider. Bu ülkeye barış, huzur, kardeşlik, özgürlük getirmez. Bir tek iktidarın sesi Anayasa Mahkemesi halkın anayasası olmaz. İktidarın anayasası olur. Bugün mevcut iktidarın, yarın başka bir iktidarın mahkemesi olur. Bu ülkemize hukukun üstünlüğünü getirmez. Bizim derdimiz budur." diye konuştu.

Gazetecilerin etkinlik ile ilgili sorularını yanıtlayan Süleyman Çelebi ise şunları söyledi: "Gece gündüz durmadan herkes bu referandum sürecinde tercihlerini ortaya koyuyor. Eşit ve adil bir süreç yaşanmıyor. Adaletli ve dengeli bir seçim süreci yok. Devletin bütün imkan ve olanakları belediyenin imkanları kömür dağıtımına kadar bir oy almak amacıyla kullanılıyor. Bir oy için bunun yapılmasını doğru bulmuyorum. Herkes anayasanın içeriğine girerek bir yaklaşım içinde olmalı. Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Ne yazık ki toplum kutuplaşmıştır. Siyasal kutuplaşma ve kırılma noktası yaşanıyor.Bana göre bu referandumda hayır çıkacak. Yeter ki sandığa sahip çıkılsın."