Bakan Yılmaz, Belediye Personeli İle İftarda Buluştu

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, ülkenin sadece ekonomik kalkınma ile bir yere varamayacağını, kalkınmak için demokrasi ve hukukun da gelişmesinin şart olduğunu söyledi.

Hak İş'e bağlı Hizmet İş Sendikası Bingöl İl Temsilciliği tarafından Bingöl Öğretmen Evi'nde verilen iftar yemeğine katılan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin huzura ve kalkınmaya ihtiyacının olduğunu belirterek, bunun gerçekleşebilmesi için sivil bir anayasanın şart olduğunu ifade etti. Bakan Yılmaz, "Sadece ülkenin ekonomik gelişmesi ile bir yere varılmaz, kalkınmak için demokrasi ve hukukun da gelişmesi şart. 1980'li yılları herkes biliyor. Yol kontrolleri, faili meçhuller, cinayetler herkes
tarafından biliniyor. Çok şükür artık o dönemler bitti. Huzura, kalkınmaya ihtiyacımız var. Bunun için de işler gelip anayasaya takılıyor. Anayasa bunların önünü tıkıyor. Bu anayasa ile Türkiye 21. yüzyılda bir yere gidemez. Referandumla birlikte bugün tarihi bir fırsat yakaladık. Bu anayasa değişikliği mükemmel olmayabilir, ama bu güne kadar yapılan en kapsamlı değişiklikleri içeriyor. İnsanlarımızın desteği ile bu kabul edilirse Türkiye'nin önü açılacaktır. 1960'lı yıllarda başlayan ve günümüze kadar
devam eden bir statüko var. Bunun değişmesi için referandum tarihi ve önemli bir fırsattır. Referandumda çıkacak olan 'evet', milletin değişime vereceği destektir. 13 Eylül sabahında uyandığımızda 'evet' çok çıkarsa, değişimci ve yenilikçiler cesaretlenir. Allah muhafaza 'hayır' çok çıkarsa da statükocular güç kazanacaktır. Herkes memleketin geleceği adına bu işe sahip çıkmalıdır" dedi.
Konuşmasında hükümet tarafından yapılan yatırımlara da değinen Bakan Yılmaz, bu dönemde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yapılan hizmetlerin hiçbir dönem yapılmadığını belirtti. Bakan Yılmaz, "Bingöl Organize Sanayi Bölgesi canlanıyor. İnsanlar üretim yapsın diye her türlü desteği sağlıyoruz. Eğitim çalışmalarımız devam ediyor. KÖYDES'e 22 milyon lira kaynak aktarıldı. Yolu, içme suyu, altyapısı olmayan köy kalmasın istiyoruz. Hiçbir dönem, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne hükümetimiz tarafından
yapılan kadar yatırım olmadı. Bingöl'e de bu dönem çok ciddi yatırımlar yapıldı. Bu yatırımlardan dolayı Başbakan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Bingöl'ün öncelikli sorunlarından olan çöp sıkıntısının bitme noktasına geldiğini belirten Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şehir merkezine yakın ve kötü bir görünüme sahip olan çöpü kaldırıyoruz. Yeni bir alan tespit edildi. Artık vahşi depolama olmayacaktır. Bu işin ihalesi yapıldı, önümüzdeki yıl yeni yer hazır hale gelecek ve Bingöllüler çöp sıkıntısından kurtulacaktır."
Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, Bingöl Belediye Başkanlığı bünyesinde görev yapan işçilerin hiçbir alacağının içeride olmadığını belirterek Belediye Başkanı Serdar Atalay'a bu duyarlılığından dolayı teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Hizmet İş Sendikası tarafından işçi alacakları konusunda duyarlı olan Belediye Başkanı Serdar Atalay'a bir plaket sunuldu. Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın plaketini Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz verdi.
İftar yemeğine Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, eski Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, Hizmet İş Sendikası Bingöl İl Temsilcisi Abdulmecit Akdemir ve sendikaya bağlı belediye işçileri katıldı.