Beşiktaş'ta Trafik Kazası: 5 Yaralı

İstanbul Beşiktaş'ta biri 45 yolcusu bulunan otobüs olmak üzere 3 aracın karıştığı kazada 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, kaza saat 02.30 sıralarında Levent Tem bağlantı yolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü güzergahı Çilekli Spor Tesisleri önünde meydana geldi. Alkollü olduğu iddia edilen O.K idaresindeki 34 EK 7575 plakalı jip, önce aynı yöne seyreden Murat Muhammet Peker idaresindeki 34 DE 4971 plakalı Ford marka araca arkadan çarparak şarampolde fırlattı. Oldukça süratli olduğu öne sürülen jip, hızını alamayınca bu kez de aynı yönde seyreden İstanbul'dan Biga'ya yolcu taşıyan 16 KK 664 plakalı
otobüse arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle şarampole fırlayan otomobildeki sürücü Peker ile birlikte araçtan yola savrulan Mahmut Ellialtı, Ayşegül Ertaş, Filiz Ertaş ve jip sürücüsü O.K yaralandı. İçinde 45 yolcusu bulunan yolcu otobüsünden herhangi bir yaralı ya da can kaybı yaşanmazken, polisi ve 112 acil servisini arayan yolcular yardım istedi. Kısa sürede kaza mahalline gelen polis ekipleri yolu trafiğe kapatarak çevre güvenliğini sağladı. Olay yerine sevk edilen çok sayıda 112 Acil ekipleri, yerde
yatan yaralılara kaza mahalinde yaptıkları ilk müdahalelerin ardından çevre hastanelere kaldırdı.
Yaralılardan 2'si Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 2'si Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Çenesinden ve yüz kısmından hafif şekilde yaralanan jip sürücüsü Karabayır ise sağlık ekiplerinin yaptığı ayakta tedavinin ardından alkol testi için polis otosu ile Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi. O.K'nin ekip otosuna bindirilişi sırasında yüzünü gizlemesi dikkat çekerken, gazetecilerin sorularını da yanıtsız bıraktı.
Bu arada kaza nedeniyle maddi hasar oluşan yolcu otobüsü için terminalden ek otobüs istendi. Firma yetkililerinin gönderdiği otobüse nakledilen yolcular yaklaşık 1 buçuk saatlik tehirin ardından yollarına devam etti.
Kaza anını İHA mikrofonlarına anlatan otomobil sürücüsü Murat Muhammet Peker, arkadan gelen jipin çok süratli olduğunu, kendini kurtarmak için kenara çekilmesine rağmen tehlikeden kurtulamadığını anlattı. Peker, jip sürücüsünün aşırı süratli ve alkollü olduğunu iddia etti. Kaza nedeniyle bağlantı yolunun trafiği kontrollü olarak sağlandı. Polis kaza ile ilgili yapılan inceleme başlattı.