Düzce Üniversitesi'ne Atatürk Anıtı

Düzce Üniversitesi 2010-2011 Akademik Yılı açılış töreni Atatürk Anıtı'nın açılışı ile başladı

Düzce Üniversitesi'ne Atatürk Anıtı
Düzce Üniversitesi 2010-2011 Akademik Yılı açılış töreni Atatürk Anıtı'nın açılışı ile başladı. Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi heykeltıraş Ayhan Yılmaz tarafından yapılan Atatürk Anıtı düzenlenen törenle açıldı.
Törene Düzce Valisi Vasip Şahin, Milletvekilleri Yaşar Yakış ve Celal Erbay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Düzce Üniversitesi Kampüsü'nde bulunan Ortak Yaşam Alanı'nda bulunan anıtın açılış töreninde konuşan DÜ Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, anıtı gerçekleştirmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi ile iletişim kurduklarını belirterek, "Senatomuzun değerlendirmeleriyle ve Yönetim Kurulumuzun kararıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önerdiği sanatçılar arasından Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Heykeltraş Ayhan Yılmaz ile çalışmaya karar verdik. Karar 9 Şubat 2010 tarihinde alınmış ve anıt Sayın Yılmaz'ın özverili çalışmasıyla Temmuz ayında tamamlanmıştır. Yerleşkede yaşam kalitesini yükseltmeyi sağlayacak bu projelere emeği geçen fedakar çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.
Şerifoğlu'nun ardından kürsüye gelen heykeltıraş Ayhan Yılmaz da böyle bir törene katılmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, törene katılanlara anıtla ilgili bilgiler verdi.