Yenice'de Kapalı Devre Sulama Sisteminin Tanıtımı Yapıldı

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde çalışmaları belediye tarafından yürütülen kapalı devre sulama sisteminin tanıtımı yapıldı.

Yenice'de Kapalı Devre Sulama Sisteminin Tanıtımı Yapıldı
Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Türkiye'de dördüncü büyük sulama göletinin Yenice'de bulunduğunu belirterek, "Göletimiz yaklaşık 12 bin dönüm araziyi sulayacak kapasiteye sahip. Bu yer sayesinde bin dönüm kadar yer sulanır hale geldi. Zamanla sulama kanalları eskidi, sular derelere boşa aktı. Biz de bunu belediye olarak kapalı sistem sulama sistemine çevirelim dedik ve çalışmalara başladık. 4 ay gibi kısa bir sürede 47 bin metre sulama borusu döşeyerek toplam 10 bin dönüm araziyi sulamaya başladık. Geriye 13 kilometrelik bir hattımız kaldı. Onu da yeni tarım sezonuna yetiştirmiş olacağız. Bunun için toplam 70 kilometrelik bir hat planladık" dedi.
Tanıtım törenine Kale Grubu Şirketleri Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve Müjdat Kuşku, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı Muhterem İnce, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Yenice Kaymakamı Cem Afşin Akbay, Çan Kaymakamı Hasan Gözen, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Kale Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ile eşi Kale Grubu Şirketleri Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı İlhami Tezcan, Kaleseramik Fabrikaları Genel Müdürü Remzi Gula, Yenice, Çan ve Biga'daki belde belediye başkanları ile diğer daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.