Yerkesik'e Gölet Ve Kanalizasyon Sözü

Geçen yıllarda yaşanan deprem sonrası kullanılamaz raporu verilen Yerkesik ile Denizova Orman İşletme Şefliklerinin yeni hizmet binalarının yapımı tamamlandı

Geçen yıllarda yaşanan deprem sonrası kullanılamaz raporu verilen Yerkesik ile Denizova Orman İşletme Şefliklerinin yeni hizmet binalarının yapımı tamamlandı. Yeni hizmet binalarının açılışı Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yapılırken, bakanın Muğla ve ilçelerindeki programının yoğunluğu nedeniyle açılış akşam saat 22.30'da yapıldı. Açılışa, AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça, Merkez İlçe Başkanı İlyas Yolcu, il genel meclis üyeleri,
Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ve vatandaşlar katıldı.
BAŞKAN KANALİZASYON İSTEDİ
Törende konuşan Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, Yerkesik ve köylerinin orman ve arıcılık potansiyeline dikkat çekerek, yeni hizmet binalarının hem ormancılık hem de yöre arıcılığına önemli katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Demirci, Bakan Eroğlu'dan Yerkesik beldesinin kanalizasyon sistemi için yardım istedi.
ORMAN KÖYLÜSÜ İLE HISIMIZ
Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, özellikle son yıllarda teknolojinin imkanlarından faydalanılarak orman yangınlarına karşı etkin bir mücadele yapıldığını belirterek, "Yangın ve yanan alan açısından düşüş kaydedildi. Bu başarı başta bakanlığımız olmak üzere orman köylümüze kadar hepimizin ortak başarısı. Orman köylümüzle hasım değil hısımız. Yerkesik ve Denizova şefliklerinin hizmet binalarının bu bölgedeki çalışmalarımızda çok daha olumlu katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.
GÖLET PROJESİ
AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden de yaptığı konuşmada halkın huzurunda bakana bir proje sundu. Özden, hazırladığı 4 bin 500 dekarı Yerkesik, bin 500 dekarı Doğanköy ve bin dekarı da Yenice'de olmak üzere toplam 6 bin 500 dekarlık tarım alanının sulama ihtiyacını karşılayacak gölet projesini Bakan Eroğlu'na sundu ve bu konuda destek istedi.
BAKAN SÖZ VERDİ
Kanalizasyon ve gölet için bakanlık olarak gerekeni yapacaklarını söyleyen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, şöyle konuştu: "Yerkesik beldesi aynı zamanda bir orman beldesi. Bunun için bakanlığımızın bir beldesi olarak kabul ediyoruz. Kanalizasyon sistemi için gerekli desteği vereceğiz. Sulama projesi için de gerekli talimatları vereceğim, teknik açıdan gerekli inceleme yapıldıktan sonra mahsuru yoksa bu konuda da gerekli çalışmaları başlatırız. Zaten 1 yılda bin gölet projemiz vardı. İstenen bu gölet
bizim için çocuk oyuncağı, ne gerekiyorsa her iki proje için gerekli desteği veririz."
MUĞLA'YA ÖNEM VERİYORUZ
Muğla'da Özel Çevre Koruma bölgelerinin yoğunlukta olduğunu belirten Bakan Eroğlu, şunları söyledi: "Muğla orman bölgesi ve biz de orman köylümüzle hasım değil hısımız. Bunun yanında Muğla'da Özel Çevre Koruma bölgeleri var. Bu alanlar bizim gözbebeğimiz. Muğla ilinin bakanlığımız nezdinde ayrı bir yeri var. Muğla için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Muğla 4 büyük baraj ve gölete kavuştu. Bodrum'un su sorununu kökünden çözüyoruz."
REFERANDUMDA "EVET" OYU İSTEDİ
AK Parti iktidarında önemli proje ve hizmetlerin gerçekleştirildiğini söyleyen Bakan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Artık dünyada başı dik, gündem belirleyen bir Türkiye var. Dünyada en büyük 16'ıncı ekonomiye sahip Türkiye var. Enflasyon canavarını yenmiş bir Türkiye var. Devletin borçlarını yüzde 63'lerden yüzde 8'e indiren bir Türkiye var. Merkez Bankasının kasası boş iken şimdi kasasında 80 milyar doları olan bir Türkiye var. Hedefimiz 2023 yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına
girmek. Bütün bunlardan daha fazlası ve daha fazla demokrasi için şimdi önümüze referandum gelecek. Artık söz ve karar sizde."
Konuşmaların ardından Yerkesik ve Denizova Orman İşletme Şefliklerinin hizmet binalarının açılışı Bakan Eroğlu tarafından yapıldı.