Kapusuz: Bundan sonraki referandumda pusulalar, 'Ret' ve 'Kabul' şeklinde olmalı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Bundan sonraki referandumda oy pusulalarındaki 'Evet-Hayır'ın değiştirilip 'Kabul-Ret' olarak hazırla

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, "Bundan sonraki referandumda oy pusulalarındaki 'Evet-Hayır'ın değiştirilip 'Kabul-Ret' olarak hazırlanması gerekir." dedi

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Ankara Şubesi'ni ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, yeni anayasa değişiklik paketi referandum oylamasında kullanılacak oy pusulalarının 'hayır'ın, 'hayrı' değil 'şerri temsil ettiğini söyledi.

Türkiye mevcut Anayasa ile 37 numara bir kalıba sokulmak istendiğini savunan Kapusuz, "42 bedene ulaşmış olan bu ülke insanına 37 numara kalıp dar geliyor. Bu değişiklik, bundan sonra yapılacak değişiklerin kapısını aralayacaktır. Bundan önceki anayasa halkın önüne getirilmedi, görüşü alınmadı ve tartışılmadı. Bu güne kadar yapılan değişiklikler diktaydı." diye konuştu.

Salih Kapusuz, son günlerde medyada yer alan ses kayıtları bir Yargıtay mensubu olduğunun iddia edildiğinin altını çizerek, bu haberlerin hala tekzip edilmediğini dile getirdi.

Ses kayıtlarında geçen konuşmalara bakarak, bu zihniyetin ve 'hayırcı'ların umudunu terörist başına bağladıklarını anlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, sözlerine şöyle devam etti: "Öcalan'dan umut bekliyorlar. Kaos çıkmış, çıkmamış onlar için önemli değil. Bu olay vahim ve üzücüdür. 'Hayır' demeyi düşünenler mutlaka bu ses kaydını dinlesinler ve kararlarını yeniden gözden geçirsinler."

Statüko, YARSAV ve bazı yüksek yargı üyelerinin BDP ile yan yana gelmekte beis görmediklerinin altını çizen Kapusuz, "Bu ve benzeri kirli oyunlar, yapılan değişikliğin ne kadar doğru olduğunu göstermektedir. Bu yanlış anlayışı millet 'evet'le bitirecektir." şeklinde konuştu.

TÜMSİAD Ankara Şube Başkanı A. Halil Vahapoğlu ise amaçlarının Türkiye'deki ihracatı ve istihdamı artırmak olduğunu, bu nedenle de referandumda üyelerinin 'evet' demeleri için tavsiyelerde bulunduklarını belirtti.