Güllüoğlu'ndan ABD'ye 2,5 milyon dolarlık yatırım

Baklavacı Güllüoğlu ABD'ye yayılmak ve yatırımlarını artırmak adına kolları sıvadı. New York Astoria'da 750 metre küplük bir üs kuran Güllüoğlu'nun Am

Baklavacı Güllüoğlu ABD'ye yayılmak ve yatırımlarını artırmak adına kolları sıvadı. New York Astoria'da 750 metre küplük bir üs kuran Güllüoğlu'nun Amerika yatırımları 2 milyon 500 bin dolara ulaştı.

Ünlü baklavacı Nejat Güllü, uzun süredir üzerinde çalıştığı; Güllü ailesinin hayatını ve Güllüoğlu markasını anlattığı 'Tepsideki Altın' kitabının tanıtımını yaptı. Güllü, kitabın Güllüoğlu'nun tatlı serüveninin ne zaman ve nasıl başladığının öyküsünü içerdiğini belirterek, "Bu özel markanın hikâyesinde, en başından bugüne nelerin değiştiğini paylaşabilmek için uzun zamandır bekliyordum. Kısmet bu zamanaymış. Bu kitap, Güllüoğlu'nun markalaşma sürecini, yaşanan zorlukları, gece gündüz demeden çalışmalarımızı, ustalaşma sürecimizi, çocuklarımızı ve markanın büyümesini anlatmaktadır. Kitapta ayrıca Güllüoğlu'nun özel baklavaları ile Osmanlı mutfağındaki baklava tariflerini de bulacaksınız. Güllüoğlu baklavalarının Kâğıthane üretim tesisindeki yapılma aşamaları ile kendi evinizde baklava yapmanın püf noktaları ise kitabın bir diğer zenginliği." açıklamasında bulundu.

Nejat Güllü, "Tepsideki Altın kitabını hazırlarken bir buçuk asırlık bir serüvenin hikayesini anlattık ve baklavanın bir Türk markası haline gelmesinde Güllü ailesinin önemini gösterdik. Dedelerimizden aldığımız bu zanaatımızla yurt dışında Türkiye'nin prestijini artırdık." dedi. Günümüze büyük bir değer taşıdıklarını kaydeden Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, kitabın tarihi belge niteliği taşıdığını ve köklü Güllü ailesinin bir buçuk asırlık bir döneme şahitlik ettiğini hatırlatırken, 'Tepsideki Altın' bu dönemin belgesidir." ifadesini kullandı. Ayrıca meraklısı için kitabın Güllü'nün Güllüoğlu şubelerinde bulunabileceğini sözlerine ekledi. Güllü, kitabın satışından elde edilen gelirin, kurulma aşamasındaki Güllüoğlu Eğitim ve Yardım Vakfı'na bağışlayacağını duyurdu.

Haziran ayında Bursa Nilüfer'de ikinci Güllüoğlu şubesini açtıklarını ve menü yelpazesini de zenginleştirdiklerini vurgulayan Güllü, Bursa şubesi ile eş zamanlı olarak Hollanda'da ve hemen akabinde de Kuveyt ve Libya'da yeni Güllüoğlu şubelerini açma hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi. Güllü, şu an yurt içinde Bursa'daki yeni şube ile 16, yurt dışında ise 7 şube ile hizmet verdiklerini kaydederek, "Yılsonuna kadar yurt içinde 2 şube daha açmayı hedefliyoruz. Yurt dışında Amerika'da New York (Manhattan, Brooklyn) Kaliforniya ve Kuzey Irak'ta Erbil ve Hollanda'da şubemiz var. Kuveyt ve Libya'daki yeni şubelerimiz ile yurt dışı şube sayımız 7'ye ulaştı. Bulgaristan, Libya, Romanya ve Kanada'da da yeni şubeler açmaya hazırlanıyoruz. Yılsonuna kadar 3 farklı ülkede 3 yeni şube daha açmayı hedefliyoruz. Türkiye'de de yeni noktalar için araştırmalarımız sürüyor." dedi.