Erciyes, konferanslara evsahipliği yapacak

Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği (KAYSERİDER), Erciyes'te arama konferansları başlatmak için düğmeye bastı. Sektörel bazda ele alınacak konuların eni

Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği (KAYSERİDER), Erciyes'te arama konferansları başlatmak için düğmeye bastı. Sektörel bazda ele alınacak konuların enine boyuna tartışılacağı Erciyes Arama Konferansları'nda kentin gelişip kalkınması için akademisyen, bürokrat, sanayici-işadamlarının işbirliği yapması da hedefleniyor.

Merkezi Ankara'da bulunan Kayserider, düzenlediği iftarda Kayserili bürokratları, bir araya getirdi. Crown Plaza Otel'de düzenlenen iftar programına Enerji Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci, Eski Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Şafak, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Cahit Cıngı ve Ankara'da görev yapan çok sayıda bürokrat katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kayserider Başkanı Prof. Dr. Bülent Çiçekli, derneklerinin amacının özellikle Ankara'da bulunan bürokratların Kayseri'nin gelişmesi için fikir ve proje üretmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Düzenleyecekleri Erciyes Arama Konferasları ile sektörel bazda ele alınacak konuların enine boyuna tartışılacağını ifade eden Çiçekli, kentin gelişip kalkınması için akademisyen, bürokrat, sanayici-işadamı üçgeninde işbirliği sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Çiçekli, önümüzdeki aylarda Ankara'da çeşitli söyleşi programları düzenleyeceklerini, yönetim kurulu olarak da Kayseri'ye gelerek basın mensupları ile bir toplantı yapacaklarını ve protokol ziyaretleri gerçekleştireceklerini de dile getirdi.

Enerji Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı ve Prof. Dr. Ali Şafak yaptıkları konuşmalarda Kayserider'in kuruluşunu başarı ile tamamlayıp, faaliyetlerine başlamasının sevindirici olduğunu kaydettiler.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Murat Cahit Cıngı ise Kayserider'in bundan sonraki programlarında ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söyledi. Kayseri OSB'de faaliyet gösteren İtimat Makina A.Ş sponsorluğunda düzenlenen iftarın ardından davetlilere Kayseri'yi tanıtan kitap ve broşürler dağıtıldı.