Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villası var mı? (canlı yayın)

Melih Gökçek, CHP ve Kılıçdaroğlu için ne düşünüyor? Melih Gökçek'e göre Türkiye referandum'da neden "Evet" demeli? Muhalefet referanduma neden "Hayır" diyor? Gökçek canlı yaynda soruları cevaplıyor...

Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villası var mı?  (canlı yayın)
Sedat Yazıcıoğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı 'Basın Kulisi'ne bu hafta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek konuk oluyor. Usta gazeteciler Deniz Güçer, Fikri Ayküz ve Nuriye Atabey gündeme dair sorularını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e soruyor.

Melih Gökçek, CHP ve Kılıçdaroğlu için ne düşünüyor? Melih Gökçek'e göre Türkiye referandum'da neden "Evet" demeli? Muhalefet referanduma neden "Hayır" diyor? Melih Gökçek , Kılıçdaroğlu hakkında ne gibi açıklamalarda bulunacak?

BASIN KULİSİ

Sedat Yazıcıoğlu: Referandum konuşacağız.Çok merak edilen bir konu var. Dikmen Vadisi'nde 100 daire, Batıken Çakırlar Çiftliği'nde 100 daire, Bodrumda bir otel ve Armada'da ve bir çok yerde ortaklık iddiaları var .Bu konuda ne söyleyeceksiniz?

Melih Gökçek:  Güzel bir sualle başladınız. Seçim boyunca hayatımda yaşamadığım iftira kampanyasını bu dönem de yaşadım. Seçimden sonra çok şey öğrendim.Bunları ilk defa söyleyeceğim. Bunların resmi bir makamdan örgütlendiğini ve ben kentin kuzeyinde oturan bir adam tarafından yapıldığını düşünüyordum. Özellikle yetişrilmiş ve ellerine kağıt verilmiş arkadaşlar taksilerde gezdiler.Aklınıza gelen iş yerlerine gelip "Bakın burası Melih Gökçek'in" diyor. Seçimden öncede SES TV'de bunları dile getirmiştim. Belediye seçimlerinden sonra baronlar toplantı ve bir karar verdi .Belediye seçimlerini alabilmelerinin tek yolunun iftiralarını artırmak yöntemini seçtiler. Birkaç defa bunu söyledim. Ankara'da bana karşı kullanıldı.Ankara'nın kuzeyindeki adamda bunun taşeronluğunu yaptı. Takscilere el broşürü verilerek Melih Gökçek'i karaladılar. Nerede bir arsa görseler "Bakın burası Melih Gökçek'in" dediler. Her defasında şunu söyledim "Şerefli insanlar ellerindeki belgeleri mahkemeye verin" ama veremediler. Ben mal varlığımı kaç defa açıkladım ...
 
Sedat Yazıcıoğlu: Banada söylediler Dikmen'de 7 tane dairesi var dediler.

Melih Gökçek: Benim Dikmen'deki dairesi sayısı 3. Çok enterasan bir olay oldu .Faruk Mangırcı Bey , Sabah Gazetesi'nde çalışan Hazal Ateş ile bir konuşma yapıyor .Diyor ki "Melih Gökçek hırsız" . Mangırcı ispat et diyor TV de söyleyeceğim. Osman Gökçek'in kulelerde 4 dairesi olduğunu söylüyor. Nereden biliyorsun diyor. Mustafa Altınay söyledi diyor.Bende sordum Dikmen'deki  dairelerin adresi neresiymiş dedim. Mustafa Bey "Ben böyle birşey demedim" dedi. Hazal Hanımı aradı ve 3'lü konuşmaya başladık. Başladı Hazal kıvranmaya tabi yalan söylediği açığa çıktı. Ben dedim öğreneciğimi öğredim . İşte benim hakkımda iftiralar böyle çıkıyor. Ben 4 defa Belediye Başkanı olmuş biriyim .

Deniz Güçer:  Başbakan'ın elinde döküman varsa neden yargıya vermiyorsunuz dedi Kemal Kılıçdaroğlu .Bu söylem sizin söylemi ile aynı değil mi?

Melih Gökçek: Kemal Kılıçdaroğlu'nu şimdi mahkemeye verirseniz hiç birşey çıkmaz hepsi mühürlenmiş.

Sedat Yazıcıoğlu:  Kılıçdaroğlu'nun kamuoyundaki imajı dürüst bir algı. Bu dürüstlük imajı bir realite. Sizin elinizde belge var mı?

Melih Gökçek: Kılıçdaroğlu dürüstlük abidesi bir kişi .Kim diyor bunu ? Medya!' Pompala babam pompala!  Sayın Kılıçdaroğlu mal varlığını CHP'nin resmi sitesinde yayınladı. Öylesine bir yayınladı ki .. "Gerçekten yigit adam mal varlığından bile çekinmiyor" dediler. Ben medyanın dürüst adam demesinden rahatsız oldum. Bir memur hayatı boyunca aldığı maaşlarla kaç daire alabilir?

Deniz Güçer: Ben bilemeyeceğim ...

Melih Gökçek:  Kaç tane alabilir Nuriye hanım?

Nuriye Atabey: Memurluk dışında işlerde yaptı ...

Melih Gökçek: Bana gelince 3 tane mi diyorsunuz başkasına gelince susuyorsunuz

Sedat Yazıcıoğlu: Evler eşinin olabilir..

Melih Gökçek:  Bir memur taş patlasa bir yada iki daire alabilir. Ben soruyorum şimdi Kılıçdaroğlu 7 tane daire sahibisin

Nuriye Atabey: Bazı bürokratların ondan fazla dairesi var ...

Melih Gökçek:  Ben Kılıçdaroğlu'ndan bahsediyorum... 7 daire sahibi olabilir mi?

Deniz Güçer: Olabilir ...

Melih Gökçek:  Başbakanın oğlunun villalarını gördünüz mü? 

Sedat Yazıcıoğlu: Gayet güzel villalar...

Melih Gökçek: Kılıçdaroğlu'nun havuzu kaç metredir?

Nuriye Atabey:
Yapmayın Sayın Gökçek... Siz devam edinde ben başka birşey diyeceğim. Biz bilir kişi değiliz ki ...

Melih Gökçek:
60 metrekare uzunluğundaki havuzu tutturdu bütün millet inandı. 30 milyarlık havuzu 20 kişi kullanıyor.Sayın Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villası var mı yok mu?

Nuriye Atabey: 
Tabi kooperatifli villadır.. Başbakan herşeyi yapsın .Kılıçdaroğlu almasın öyle mi?

Melih Gökçek: 
Kılıçdaroğlu'nun kooperatifli villasına evet diyor Başbakan'ın villasına laf ediyorsunuz öyle mi? Sayın Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villası var mı yok mu?

Sedat Yazıcıoğlu:
Sayın Kılıçdaroğlu istediği zaman canlı yayına bağlanabilir.

Fikri Ayküz  Eğer Kılıçdaroğlu villam yok dedi. O zaman siz ne diyeceksiniz?

Melih Gökçek: Türkiye bir tartışsın .. Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villası var mı yok mu bir tartışsın...

Nuriye Atabey: Peki siz neden kafayı CHP'ye taktınız ? 

Sedat Yazıcıoğlu:  Sayın Gökçek siz CHP uzmanı mısınız?

Melih Gökçek:  Evet ben CHP uzmanıyım...  Nuri Abacı'ın tablolarını satın almış. İnternetten baktım tabloları yüksek paraya satıyor. Kemal Kılıçdaroğlu ise 1996 yılında 8 Liracığa almış. Oğlu Kerem'i 61 gün sigortalı yapmış.

Sedat Yazıcıoğlu: Sayın Gökçek bunu sigortayı herkez yaptı.

Melih Gökçek:  Sigortalı olan kişi 61 gün çalıştı görünüyor hemde okula gidiyor .Hem sahte evrak düzenleyip hemde kendini dürüst olarak tanıtıyor. Kılıçdaroğlu kuruluş metninde "Kul hakkı yemeyeceğiz" diyor. Politika halk için yapılacaktır bizim için yapılacaktır. Biz zengin olmayacağız yakınlarımız zengin olmayacağız. Nasıl elinteri bu? Hem çocuğunu sigortala hemde dürüstlükten bahset!  Kılıçdaroğlu bu sahtecilik işini aile boyu yapıyorlar.

Nuriye Atabey:  Ama çıkıp özür diledi Kılıçdaroğlu ...

Melih Gökçek: Bir çok insan yapabilir ama Türkiye'ye örnek olacak kişi bunu yapamaz... Olur mu böyle birşey!

Nuriye Atabey:  Bu iş sahtecilik olarak değerlendirme size ait.

Melih Gökçek:  Bu kanunlara göre sahtecilik! Bu arkadaş çıkıyor dürüstüm diyor eline fırsat geçince sahtecilik yapıyor! Birde etik iş yaptım mı diyecektik ?

Fikri Ayküz : Sayın Gökçek bu torun meselesi nedir? Bir açıklar mısınız?

Melih Gökçek:  Kanunun çıktığı günden itibaren 2 günlük çocuk sigortalanıyor.Kaçıyor kaçıyor sonra yakalanıyor ...Akrabalarımı yakınlarımı kayırmayacağım diyor.  SKK döneminde Karabulut idi soyadı o dönemde 71 kişiyi alıyor işe. Eşinin soyadı Düzgün onun soyadı ile de 13 kişiyi işe aldı. Mehmet Sevigen için bir takım iddialar atıldı. Etik olan derhal istifa etmen dedi. Şimdi etik olarak yapmayan kendisi , torununu, çocuğunu sigortalıyor, yakınlarını işe alıyor .Şimdi Sevigen gibi istifa etmesi gerekmiyor mu?

Deniz Güçer:  E o zaman hiç bir siyasetçi kalmaz ki ...

Melih Gökçek: Şimdi İstanbul'da aday olacaksın . Yırtık ayakkabı ile fotoğraf çektireceksin. Medyaya bu düşücek millete kendini acındıracak... Şimdi kongreye gelincede 500 TL ye gömlek alacaksın arkasından da 845 TL'ye ayakkabı alacaksın dürüstlük bunun neresinde ?

Deniz Güçer:  Bence bu yanlış tartışma ...

Sedat Yazıcıoğlu: Bunu medyacı arkadaşlar çekmiş yoksa kendisi bilerek çektirmiş değil.

Nuriye Atabey: Keşke Kılıçdaroğlu burada olsaydı ve cevap verseydi. 4 seçimdir burdasınız biz size Ankara ile ilgili faaliyetleri sormak istiyoruz.

Melih Gökçek: Kılıçdaroğlu diyor ki ben maliyeciyim. Bir Liraya yapılması gereken işi beş liraya yaparsanız bu işi çözemezsiniz diyen Kılıçdaroğlu kendisi bu işleri yapmadı mı? 

Fikri Ayküz : Bununla ilgili havada kalmış iddialar sağlıklı mıdır ? Elinizde belge var ama bilemiyorum ...

Melih Gökçek:  Var tabi... Basit onarım kaç yılda biter? Diyarbakır Hastanesi'nin onarım projesi 27.03.1998'de başlamış bu iş ne kadar sürer ? 

Nuriye Atabey: Yıllarca sürebilir ...

Fikri Ayküz : O kadar sürmemeli.

Melih Gökçek:  Ben 35 günde köprü yapıyorum!  Aydın Hastanesi onarım işi 1996 'da başlamış kaç yılda tamamlanmış ? Tam 6 yıl sürmüş! Sayın Başbakan 6 yılda kaç ile doğalgaz getirdi!  Zonguldak Hastanesi 6 yıl sürmüş ... Bir onarımı 6 yılda yapamayan Kılıçdaroğlu kalkıp da Türkiye'yi nasıl idare edecek? Atıyor da atıyor... Bence buna Teyyo Kemal diyelim.. Ne yalan ve ne hilafı ... Yahu sen 6 yıl içerisinde tamir yapamamışsın! 

Fikri Ayküz : 
Deseki memleketi dağıttınız ben darmadağın memleketi anca bu kadar yılda toparlayabiliyorum derse ne dersiniz?

Melih Gökçek: 
Davul dengi dengine vurur derim. Benim iktidarımla kendisini mukayese edemez. 7 senede 9 sırada atlayan bir ekonomimiz var. Enflasyon %30'dan %7'ye düştü.Milli gelir 10.400 $'a çıktı. 40 ülkeden vizeleri kaldırdın. Bir ülkeyi kalkındıran bunlar . Peki Kılıçdaroğlu ne yaptı? SKK tarihinde Kılıçdaroğlu'nun 1992 yılına kadar 128 milyar kardaydı. 1999'da giderken 1 katrilyon zarardaydı.

Deniz Güçer:  Erken emeklilik olayı oldu bu normal .Sizde olsaydınız o koltukta sizde birşey yapamazdınız.

Melih Gökçek: O tarihler içinde SKK'yı o hale getirmiş ki .1995'teki haline bakın... O dönemdeki Milliyet gazetesi'ndeki yazıda "SKK'lılar doktor yada yatak bulmak imkansız." diyor. SKK'yı batıran Kılıçdaroğlu'na bu devlet emanet edilir mi? Hani başarılı idi? Hani çok başarılı birisiydi? 

Sedat Yazıcıoğlu: Bunu neden genel müdüre bağlıyorsunuz? 

Melih Gökçek:  Ben bir hata yapınca sürekli gelip bana hesap soruyorsunuz değil mi? Bakın Kılıçdaroğlu lider değil ... Başbakan'ın davuluna vurunca ses geliyor .Kılıçdaroğlu'nun davuluna vurunca teneke sesi geliyor!

Sedat Yazıcıoğlu:  Referandum artık AK Parti'ye evet mi hayır olayına döndü..

Melih Gökçek: 
Ben iki bant getirdim.Şimdi bu bantı izleyelim ve CHP'nin neden hayır dediğini görelim

Fikri Ayküz : 4 kez seçim atmosferi yaşadınız .Sağ dediğimiz kesimi bir tarafta tutup CHP'yi hedef aldınız. Siz Belediye Başkanı olarak CHP'lilerinde başkanı değil misiniz? 

Melih Gökçek: Ben Ankara'nın Belediye Başkanıyım. Kim olursa olsun hizmet vermek zorundayım. Çayyolu'na bir çok hizmet sunduk oradan oyumuzun az olmasına rağmen. Adalet eski Bakanını Moğaltay'ın kendi partisinde yaptığı konuşmadır. Konuşmaları lütfen ibretle dinleyelim.

Sedat Yazıcıoğlu:  Moğaltay'da istediği zaman yayınımıza bağlanabilir.

Melih Gökçek: Ben sözleri aynen tekrar edeyim. 10 yıldır hükümetten uzaktasınız. Kendi devri iktidarında kadrolaşacak örgütleneceksin. Bu kadrolar günün birinde gelecek büyüyecek senin yolunu açacak. Şimdi 3.5 yıllık iktidarımızda memur olduk diye tepki görüyoruz. 

Sedat Yazıcıoğlu: Her iktidar dönemindeki herkes yaptı değil mi?

Melih Gökçek:  Mehmet Moğaltay kendi döneminde 3000 tane hakim aldığını ve örgütlendiğini söylüyor.  Ben buradaki evraktaki tüm bilgileri Google'dan çıkardım.

Nuriye Atabey:  Sizin istihbaratınız mı var ?

Melih Gökçek:  Var tabiki ... Siz alınan memurlardan endişeli misiniz? 

Nuriye Atabey: 
Evet endişeliyim.

Melih Gökçek:  Ben idari mahkemelerin yerindelik kararını vermesini kabullenemiyorum. Ben davaları kaybediyorum beni bu kadar saf mı görüyorsunuz?

Deniz Güçer: Milliyetçilere karşı bir tutum içende misiniz?

Melih Gökçek: Rahmet li Türkeş'in bantı var bakalım izleyelim ne diyor.. Bütün millet bunu görsün... Biraz once bir kaseti izledik "Ben MHP'lileri mi alacaktım diyor"  Ben MHP'nin üst yönetimine soruyorum siz neden HAYIR diyorsunuz ? Yıllar önce sizi horlamışlar siz neden CHP ile birlikte oluyorsunuz anlam veremiyorum!  Bakıyorsun PKK , CHP , MHP hepsi HAYIR diyor . Ben PKK'lı ile aynı safta olmam! Bu bana dokunur!  Bakın MHP tabanı milliyetçi değerlerine bağlıdır .Bakın Türkeş ne diyorsa tabanıda onu demelidir. Bugün Alparslan Türkeş'in anayasa değişikliği ile ilgili açıklamalarını hepbirlikte izleyelim. Rahmetli Türkeş hükümette bulunmamasına rağmen değişmesi yönünde olumlu açıklamalarda bulunuyor.

Fikri Ayküz : Türkeş ile Moğaltay arasında fark görüyor musunuz?

Melih Gökçek: Türkeş kadrolaşın demiyor.... Yüksek Hakimler Kurulu'nun 20 kişisinden 10 kişisini kim atıyor?

Deniz Güçer: Bu anayasa değişlikliği tüm partilerin katılımı ile yapıldı. AK Parti'nin yanında destekçi var mı?

Melih Gökçek:  Başbakan gelip konuşalım dedi mi demedi mi? 

Fikri Ayküz : Evet dedi...

Melih Gökçek:
  Hem gelip konuşmayacaksın hem de konuşacaksın!:.  Peki MHP'ye ne oluyor ?  Bugün ülkücü camia çıkıyor  "Biz anayasaya EVET diyoruz" Sadece MHP'nin yönetici kadrosu HAYIR diyor. Ben biliyorum ki çoğu MHP'li evet diyecek.

Deniz Güçer: Hiç sanmıyorum ...

Melih Gökçek: MHP'liler PKK'lılarla aynı görüşte olamaz! Rahmetli Türkeş'in düşüncelerine aykırı olamazlar ki ...

Deniz Güçer:
Toplumsal uzlaşma yok ... Geleceğe bakmamız yerine geçmişe bakıyoruz...

Melih Gökçek: Dünyada işçiliği önlemek için adım atan birinci ülkeyiz... Şimdi bakın bir doktor hastasınız gidiyorsunuz o da diyor ki şu ilaçlarını alacaksın. Birisi de derse ki "Ben o doktoru sevmiyorum alma o ilaçları" Hiç bu mantıklı mı? 

Sedat Yazıcıoğlu:  Gelen bir SMS de diyorki yıllardır kadrolaşmadınız mı? 

Melih Gökçek:  Ben kaç CHP'li işçiyi atmışım? 

Nuriye Atabey:  Gerçekten AK Parti , CHP'nin aldığı bu rüzgarı kıskanıyor gibi... Başbakan çıktı 12 Eylül dedi... Sizde deseniz ki biz AK Parti yöneticilerin yüce divana gitmesini engellemek için EVET diyoruz deseniz sorun yok ...

Melih Gökçek: Benim dokunulmazlığım var mı? Beni de göndereydiniz ...

Nuriye Atabey: Şimdi siz lider gibi konuşuyorsunuz ...

Melih Gökçek:  Yerel Ankara'nın Belediye Başkanı'yım. Eğer Allah izin verirse bir dönem daha burdayım.

Nuriye Atabey:  Ben size hiç oy vermedim. Sayın Baykal bir kasetle gitti. Başka liderler var mı acaba sırada?

Melih Gökçek: Sayın Kılıçdaroğlu hiç bir zaman lider değil. Aynı lafı dört defa okuyor. Kapasitesi son derece dar. Kılıçdaroğlu bir piyon. Kılıçdaroğlu'nun rüzgarı bu seçimden sonra bitecek. Ben CHP uzmanıyım. Sayın Baykal'ın lafı geçmez asıl lafı geçen Önder Sav'dır.Ne oldu sonunda ? Benim dediğim çıktı... Bakın ben itraf ediyorum. Önümüzdeki dönemde %100 CHP uzmanı olarak söylüyorum Kılıçdaroğlu gidecek. Sav eğer gücünü devam ettirirse  Hakkı Süha'yı getirecek Kılıçdaroğlu'na güle güle diyecek. Bu yüzden Gürsel Tekin'i başkan yardımcısı yaptı. Şimdi Önder Sav'a düşmemek için Gürsel Tekin'e sarıldı.. 

Fikri Ayküz: Önder Sav bunu göremedi mi? 

Melih Gökçek:  Görmez olur mu?  Şimdi Baykal referendumda EVET'ler çok çıkarsa Kılıçdaroğlu'na güle güle diyecek. Bir kargaşa var ortamda ama %100 diyeyim ki 1 yada 1.5 senelik siyasi ömrü var.

Nuriye Atabey: MHP bu son eylemlerden sonra MHP'nin üzerine gidiliyor diye düşünüyorum...

Sedat Yazıcıoğlu:  MHP'nin Önder Sav'ı var mı?

Melih Gökçek: Var tabi...

Fikri Ayküz: 
Kim peki? 

Melih Gökçek:  AK Parti iktidarının yaptıklarını bu zamana kadar kim yaptı ?

Deniz Güçer:  Parti içi demokrasi işliyor yani sizde ?

Melih Gökçek:  İşliyor tabiki neden işlemesin?

Fikri Ayküz:  Seçim döneminde de sizinle ilgili durumlar oldu değil mi?

Melih Gökçek:  Oldu takibi beni herkes sevmek zorunda değil .

Fikri Ayküz:  Gördüğüm o ki Kılıçdaroğlu aleyhtarı olan medya organları etnik kimliğine vurgu yaparak  yayın yapiyorlar. Kılıçdaroğlu'nun Ermeni olduğu söyleniyor .

Deniz Güçer: Ben ilk defa duyuyorum ...

Fikri Ayküz: Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Melih Gökçek:  Bir insanın T.C vatandaşı olduktan sonra etnik kimliği ne olursa olsun o insan konusunda tartışma yapmak yanlış. O kişi T.C vatandaşı olarak her hakkı vardır. Annesinin Ermeni olduğu konusunda istikametinde sorular soruyorlar kendiside inkar etmiyor. Ama bu önemli değil ...Bilenler biliyor ki İstanbul'daki Ermeni cemaatinden yardım istiyor. Ermeni olması önemli değil .

Nuriye Atabey: Ama bunlar hiç önemli değil ...

Melih Gökçek:  Kılıçdaroğlu aynı zamanda alevi.. Ben şunu söyleyeyim kim alevi sünni ayırımı yapiyorsa bu vatan hainidir. Benim sayısız alevi arkadaşım var bunlar ayrı. Şimdi alevi vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerlerde miting yapiyor. Kendisine soruluncada kaçamak davranıyor. Benim annemde Kosavalı. Bunda gizlenecek korkulacak birşey yok .

Fikri Ayküz:
Bunun inkarına kızıyorsunuz değil mi?

Melih Gökçek: Gizlemeye gerek yok diyorum ...

Sedat Yazıcıoğlu: Kılıçdaroğlu ekonomist..AK Parti'li milletvekillerinin gemicikleri var diyor .Kılıçdaroğlu'nun bu konularda konuşması normal değil mi? 

Melih Gökçek:  Kılıçdaroğlu bu işin seviyesini düşürmek konusunda üstüne adam yok. Başbakan'a kalpazan dedi , Sen Kasımpaşa'nın K'sı olamazsın diyor .Recep Bey diyor .Kenan'dan olma Recep'ten doğma diyor ..Bu O'nun siyasetinin kalitesini düşürüyor....

Sedat Yazıcıoğlu:
Başbakan'da memur Kemal dedi ..

Melih Gökçek:
  Başbakan bunu açıkladı .. CHP'nin memurluğunu yaptığı için dedi. Bu gemi leasing ile alındı. Bir anonim şirketin ortağı .Tek başına değli ...Başbakan'ın oğlu ticaret yapmayacak mı? Yani borçla leasingle almışsa bu anormal mi?

Nuriye Atabey: Bu kadar parayı normal vatandaş alabilir mi? Millet yapiyor ticaretini biz anca lafını yapiyoruz.

Fikri Ayküz: Leasing bir türlü kirallamadır. Eğer ödeyemezsiniz leasing firması gelir el koyar. Her vatandaş boyle ticaret yapabilir mi?

Melih Gökçek: Bu işin uzmanı olan ortağı var . Ortağı ile neden yapamasın?

Melih Gökçek: Biraz önce telefonla bir bilgi gelmiş .Bir yerde havuzlu villası olan kişinin 3 bekçisi işten atılmış.

Nuriye Atabey:  Yani çıkaramaz mı? 

Melih Gökçek: Havuzlu villamın resmini çekti diye işten atmadım...

Fikri Ayküz: Bekçiler tarafından mı sızdırılmış? 

Melih Gökçek:
  Acaba oranın resimleri ve videoları çekildi diye mi yapıldı acaba ? Bunlar bu kadar demokrat işte...

Nuriye Atabey:  Belli şeylerde 5 senede 6 senede yapar. Sizde genel müdürlük yaptınız .Bürokrasideki işlemle Belediyecilik işlemleri çok farklı.

Melih Gökçek:  Ben 35 günde köprü yapiyorum. 6 yılda iş yapmıyorum!

Nuriye Atabey: Sizin için özel yasa çıktı değil mi?

Melih Gökçek:  Benim için çıkmadı genel bir yasa çıktı bende teşekkür ediyorum. 20 seneyi geçen dava açmazsa vatandaş o arsanın sahibi devlet oluyordu. Arazileri gönül rızası ile verenler vardı. Daha sonra anayasa mahkemesi bunu iptal edince buna bir ödeme planı çıkardı. Sadece ODTÜ'nün kamulaştırma bedeli 7 katrilyondu. Bunu nasıl ödeyecekti? Bakın yanlış biliyorsunuz ben anlatıyorum.

Fikri Ayküz: Siz mevcut yargıya güveniyor musunuz?  Belediye başkanlığının dokunulmazlığı var mı?

Melih Gökçek:  Ben onlarca mahkemeye gittim dokunulmazlığım yok .Yargının içinde adaleti gerçekten terazi ile dağıtan var ....

Fikri Ayküz: Anladığım kadarıyla tam olarak güvenmiyorsunuz... Milletvekili dokunulmazlığı olabilir mi ilerde sizin için?

Melih Gökçek:  Hayır düşünmüyorum... Akay kavşağını planlarını projelerini iptal eden mahkeme kapatamazsın diyen yine mahkeme... Şimdi ben bu işlerin içinden nasıl çıkacağım? 

Nuriye Atabey: Anayasada evet dedirttirerek çıkacaksınız değil mi?  Bunlarla için içinden çıkacaksınız değil mi?

Melih Gökçek: Sadece bu değil bir çok neden var...

Sedat Yazıcıoğlu: Metro yasası sizin için çıkmadı mı?

Melih Gökçek:
Benim için değil Ankara için çıktı. Belediyelerin bütçesi müsade etmiyordu. O yüzden çıkan kanun Ulaştırma Bakanlığı'na verildi. Bundan yararlandık .Kötü mü yaptık?

Nuriye Atabey:
  Metroyu bundan once yapanlar nasıl yaptı?

Melih Gökçek:
  Karayalçın döneminde alınan borçları hala ödüyorum ben!

Sedat Yazıcıoğlu:
Ankaraspor'un tescili alındı. Bu Ankaraspor'daki çocuklar ne olacak? Anayasa Mahkemesi yarın kararı bozarsa ne olacak?

Melih Gökçek: 
Ankaraspor'un yöneticisi değilim. Federasyonun yaptığı eşi benzeri olmayan bir düşmanlık .Melih Gökçek düşmanlığı var. Anayasa kararı bozarsa yeniden sahalara dönecek. Anayasa mahkemesinde bu konuda iki emsal karar var.

Nuriye Atabey: Anayasa mahkemesinin kararnameleri değişince mi çıkar sizce? 

Melih Gökçek
:  Bilemiyorum

Nuriye Atabey:
Bence sonra çıkar...

Melih Gökçek: Şuan Ankaragücü'nün 8 yabancısı var ve hepsi milli. Şimdi yeniden bir tane gelecek o da milli olacak . Ayrıca Ankaraspor'daki oyuncularıda aldılar. Şuan Ankaragücü'nün yaptığı transferi Beşiktaş , Fenerbahçe , Galatasaray yapamadı..

Sedat Yazıcıoğlu: Peki teşekkür ediyoruz. Melih Bey .. Bir sonraki Basın Kulisi'nde  buluşmak üzere.