Ertuğrul Sağlam: Hak eden kupayı kazandı

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sezona kupayla başlamak istediklerini; ancak hak eden tarafın kupayı kazandığını söyledi.

Bursaspor'un O

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, sezona kupayla başlamak istediklerini; ancak hak eden tarafın kupayı kazandığını söyledi.

Bursaspor'un Olimpiyat Stadı'nda Trabzonspor'a 3-0 mağlup olarak Süper Kupa'yı kaybettiği karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısında konuşan genç çalıştırıcı, Trabzonspor'a tebrik ederek sözlerine başladı.

Sağlam, Trabzonspor ile oynanan kupa maçında eksik futbolcuları olduğunu ve bunlarında performanslarını olumsuz etkilediğini kaydederek, "Gerçi biz hiçbir zaman mazeretlerin arkasına sığınmak istemiyoruz. Oynamayan oyuncular gelince daha da iyi olacağız." dedi.

Kupa maçında saha içinde Volkan Şen'in bir pozisyon sırasında hakemle tartışması üzerine bu futbolcusuna sert tepki gösterdiğinin hatırlatılması üzerine başarılı çalıştırıcı, "Geçen yıl biz fair-play liginde şampiyon olduk. Bursaspor geçen yılın şampiyon takımıdır. Saha içinde hoşumuza gitmeyen oyuncularımızı uyaracağız. Taviz vermeyeceğimiz tek konu fair-playdir. Oluşan skor karşısında soğukkanlılığımızı korumalıyız. Bundan sonra da bazı maçlar olacak kötü oynayacağız ve mağlup olacağız. Ancak sahada her zaman kendimize hakim olmamız gerekiyor. Saha içinde Volkan ile aramızda bir diyalog olmadı. Ben hemen onu hakemin yanından aldım." diye cevap verdi.

Bir gazetecinin, "Geçen yıl şampiyon oldunuz. Üzerinde bir baskı var mı?" şeklindeki bir soruya ise Ertuğrul Sağlam, şu cevabı verdi:

"Bu sezon illede şampiyon olacağız veya ikinci olup Şampiyonlar Ligi'ne gideceğiz diye bir iddiamız yok. Böyle şeyler söyleyip kendimizi baskı altına almak istemiyoruz. Ama biz gelecek yıl yine de ilk ligi ilk 5 içinde tamamlayıp Avrupa kupalarının içinde yer almak istiyoruz. Tabi ki bunu yaparken üst sıraları hedefleyeceğiz. Biz gerçekleri göz önünde tutarak bir kadro oluşturduk."

Genç teknik adam, alınan her hangi bir mağlubiyetle karamsarlığa kapılmadıklarını ifade ederek, "Biz kendi takımımızın gücünü biliyoruz. Takımı güçlendirme hamlesi lazım olursa bunu yaparız. Şampiyonlar Ligi'nin başlamasına daha 5 hafta var. Önce lig maçımızı düşünüyoruz. Trabzonspor karşısında alınan mağlubiyet gerçeklerle yüzleşmemizi sağladı. Bu mağlubiyetten gerekli dersleri çıkardık." diye konuştu.

Sağlam, Beşiktaşlı Fink ve Filip Holosko ile ilgili bir girişimlerini bulunmadığını kaydetti.

Bir gazetecinin Sercan Yıldırım'ın Beşiktaş'a transfer olacağı şeklinde çıkan haberleri sorması üzerine Ertuğrul Sağlam, "Herhangi bir oyuncuyu bırakmak niyetimiz yok. Bu konuda haberler çıkacaktır. Her hangi bir oyuncuyu bırakmak gibi bir düşüncemiz bulunmuyor." cevabını verdi.

Basın toplantısına katılan Ozan İpek ve Vederson da, Süper Kupa'yı kaybettikleri için üzgün olduklarını söylediler.