Turhal Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı

Tokat'ın Turhal ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Turhal Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Törene Tokat Valisi Şerif Yılmaz ve AK Parti

Tokat'ın Turhal ilçesinde belediye tarafından yaptırılan Turhal Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Törene Tokat Valisi Şerif Yılmaz ve AK Parti Tokat milletvekilleri Dilek Yüksel, Osman Demir, Hüseyin Gülsün ve Zeyid Aslan, Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu, Ak Parti İlçe İzzet Bozduman, daire amirleri, çok sayıda davetli ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Gözen, "Turhal'a kalıcı bir eser daha kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün burada Turhalımızın önemli bir eksiği olan Turhal Kültür Merkezi'nin temel atma töreninde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Turhal Kültür Merkezi, Turhal'ın yıllardır özlediği ve ihtiyaç duyduğu bir projedir. Bu proje üzerinde çok çalışma yapıldı ve aslında daha önce yapılması gerekiyordu. Ama arsa konusundaki problemler nedeniyle yapımı bugüne kaldı. Kültür merkezi binası bodrum kat, zemin kat ile iki kattan oluşmaktadır. Dört katta toplam 5140 metrekarelik bir alana sahip olacaktır. Turhal Kültür Merkezi'nin içerisinde tiyatro salonu, sergi salonu, okuma salonu, kütüphane, konferans salonu ve üç tane cep sineması diye tabir edilen sinema salonları bulunacak, alt bölümü de iş merkezi olarak halkımıza hizmet verecek." dedi.

Törene katılan AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün de Turhal Kültür Merkezi'nin Turhal'a ve Turhallılara hayırlı olmasını diledi.

Turhal Kültür Merkezi'nin temel atma töreninde son olarak kürsüye Tokat Valisi Şerif Yılmaz geldi. Vali Yılmaz konuşmasında şunları söyledi: "Her zaman belirttiğim üzere, devletin tüm kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, üniversite birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek zorundayız. Tüm kurumların yaptığı hizmetler insana yapılan hizmettir. Bu nedenle kurumlar arasında bir ayrışmayı, ayrı düşünmeyi, farklı düşünmeyi hiçbir zaman düşünmedik. O nedenle tüm kurumlarımızın yapacak oldukları hizmetlerde hep beraber, birlikte hareket edelim istedik. Bunu Turhal'da da yaptık, diğer ilçelerimizde de yaptık. Burada hiçbir ayrım gözetmeden Tokat'ın tüm sınırları içerisinde hizmet veren kim varsa devletin tüm imkânlarını seferber ettik. İnsanlarımıza hizmet edenlere de bizde destek olmaya özenle gayret gösteriyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Turhal Müftüsü Ali Arslan'ın okuduğu dualar eşliğinde Kültür Merkezi'nin temeline ilk harç Tokat Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Tokat Milletvekilleri ve Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen tarafından atıldı.