Enerji Bakanı'ndan Hayırseverin Babasına Madalya

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'nin Develi ilçesinde Mehmet Ziyaettin Ayan Meslek Yüksek Okulu'nun temelini attı.

Develi ilçesi Seyrani Fakültesi kampüsünde gerçekleştirilen temel atma törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, AK Parti milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi rektör vekili Prof. Dr. Mustafa Çetin, hayırseverlerin Erciyes Üniversitesi'ne yaptığı katkıların 100 milyon doları aştığını söyledi.
Develi Belediye Başkanı Recep Özkan ise hayırseverlerin Develi ilçesinin önünü açtığını belirterek, "Sayın Ahmet Hamdi Ayan'a yapmış olduğu bu güzel yatırımdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Projenin bir yıl sonra tamamlanmasının beklendiğini bildiren hayırsever iş adamı Ahmet Ayan, Bu proje inşallah bir başlangıç olur ve devam eder" ifadelerinde bulundu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dünyada yapılan en büyük yatırımın eğitime olan yatırım olduğunu belirterek, "Böyle bir yatırım yaptıklarından dolayı Ayan ailesine teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz gün Trabzon'da idim. Trabzonlular da Kayseri'deki hayırseverliliği sordu. Biz deli kanlı o5lduğumuz gibi hayırsever bir insanız. Bunun en güzel göstergesi Erciyes Üniversitesi'ne yaptığımız 100 milyon dolarlık hayırdır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 3 katlı olarak planlanan ve önce adı Ahmet Hamdi Ayan olan meslek yüksek okulunun ismi Mehmet Ziyaettin Ayan olarak değiştirildi ve protokolü imzalandı.
Protokolün imzalanmasından sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından hayırsever iş adamı Ahmet Hamdi Ayan'ın babası Mehmet Ziyaettin Ayan'a madalya takıldı.
Mehmet Ziyaettin Ayan Meslek Yüksek Okulu'nun temeli Enerjiz Bakanı Taner Yıldız tarafından atıldı.
Bakan Taner Yıldız, yine hayır sever iş adamı Mustafa Aksu tarafından yaptırılan, içinde tiyatro salonu ve sinema olan kültür merkezini de açtı. Kültür merkezinin kurdelesi 16 kişi tarafından kesildi.