TOsya Festivali coşkulu başladı

13. Tosya Kültür ve Pirinç Festivali, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerle başladı.

Festivalin açılışına Vali Mustafa Kara, MHP Kastamon

13. Tosya Kültür ve Pirinç Festivali, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerle başladı.

Festivalin açılışına Vali Mustafa Kara, MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, Tosya Kaymakamı Arslan Yurt, Tosya MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Çelebi, CHP Kastamonu eski Milletvekili Mehmet Yıldırım, İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı, İstanbul KAS-DER-FED Başkanı Selami Çelebioğulları, İstanbul KAS-DER-FED eski Başkanı Hidayet Yünsel, Ankara KASDERFED Başkanı Hasan Şen ile çok sayıda bürokrat, siyasetçi ve işadamları ile yüzlerce Tosyalı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından festivalin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Kazım Şahin yaptı. Şahin, festivalin amaçlarına değindiği konuşmasında festivallerin bir ilçenin tanıtımının yanı sıra sosyal ve kültürel önem de taşıdığını ifade ederek, belediye olarak 15 aylık belediye başkanlığı süresi içerisinde yaptığı hizmet ve yatırımlardan bahsetti.Başkan Şahin, konuşmasında şöyle dedi: "Yaklaşık 15 aydır belediye olarak sizlere hizmet sunmaya çalışıyoruz. Tosya'mızın üretimini, mutfağını ve sorunlarını gündeme taşımaya çalışıyoruz. Pazar yeri ve adliye projesi bitirildi. Kastamonu Valimiz Mustafa Kara'nın başkanlığıyla, belediyeler birliği ile katı atık çöp sorununu kısa zamanda çözeceğiz. Tosya Organize Sanayi Bölgesi için de çalışmaları sürdürüyoruz. Alt yapı çalışmaları bitme noktasına geldi. Kaymakamımız Arslan Yurt'un Bolu Gerede'ye tayini çıkmasıyla, gelecek Kaymakam ile bu sorunları yeniden ele alıp kısa zamanda çözüme ulaştırmaya çalışırız. Hayvan pazarının modernizasyonu ve mezbaha, doğalgaz dağıtımı konusu Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne devrettiğimiz huzurevi inşaatımız ve asfalt, yaya kaldırımları ve spor kompleksleri projelerini Acil Eylem Planı içerisinde kısa sürede tamamlamayı umut ediyoruz."

Ankara Kastamonu Dernekler Federasyonu Hasan Şen de festivalde yaptığı konuşmasında Tosya'nın turizm açısından kalkınması için Ankara'dan destek verdiklerini dile getirerek, "Bizi en çok Başkent'te Kastamonu Günleri adıyla tanıyorsunuz. Bunun öncülüğünü Kastamonu Valisi Mustafa Kara ile birlikte 2004 yılında Ankara'da başlattık. Bizleri o günden bu güne takip eden iller, ciddi bir yarıştalar. Buradaki projemiz size en yakın 4 mevsim Kastamonu Projesi'dir. Kastamonu'ya en yakın metropol Ankara'dır. Bunun için de Kastamonu'nun turizmine Ankara'nın katkıları olacağına inanıyoruz. Belediye Başkanı Kazım Şahin'e başarılar diliyoruz" dedi.

Tosya'nın gelişmesi için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Tosya Kaymakamı Arslan Yurt, "Son yıllarda Tosya'da insanları bir araya getirmeyi amaçlayan hemşerilik duygularını bütünleştiren çok sayıda faaliyet düzenliyoruz. İnsanlarımız tekrar köylerini görme, dostlarıyla akrabalarıyla bir araya gelmesi için fırsat tanıdığımız yayla festivalini gerçekleştirdik. Bu festivaller aracılığı ile ilçemizin doğal güzelliklerini, kültürel varlıklarını ve ekonomik gelişmelerini tanıtıyoruz. Tosya her geçen gün gelişiyor. Tosya'nın daha da gelişmesi için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz" diye konuştu. Belediye Başkanı Kazım Şahin, Kaymakam Yurt'un Bolu'nun Gerede ilçesine tayini çıkması sebebiyle yeni görevinde başarı diledi. Festivale katılan vatandaşlar, halk oyunları gösterilerini izledi

Kastamonu Valisi Mustafa Kara, pirinç üretimi ve pazarlaması yapan üç esnafa başarılı çalışmalarından dolayı Takdir Belgesi ve plaket verdi. Festival programı kapsamında düzenlenen futbol turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi.