Tutuklu Ve Hükümlülerin Resim Sergisi

Torbalı K2 Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda yatan hükümlü ve tutuklular, iki ay süren resim kursunu tamamlayıp yaptıkları eserleri dün sergiledi.

Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı ve Torbalı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün Torbalı K2 Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda yatan hükümlülere yönelik düzenlenen resim kursu geçen günlerde tamamlandı. Kazımpaşa İlköğretim Okulu resim öğretmeni İlhan Yurtsev tarafından verilen kursa 15 hükümlü ve tutuklu katıldı. 150 saat süren kursta hükümlü ve tutuklular kısa sürede el becerilerini geliştirdi. Kursta yapılan eserler dün Torbalı Adalet Sarayı giriş katında sergilendi. Sergide 30 eser yer aldı.
Sergi kurdelesi Torbalı Kaymakamı Zeki Arslan ve Cumhuriyet Savcısı Seda Yüksel tarafından kesildi. Serginin açılış törenine Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Oğuzhan Uslu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ümit Uzun, İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, Orman Fidanlık Mühendisi Hüsnü Özkaya, Nüfus Müdürü Hüseyin Kavak ve çok sayıda davetli katıldı. Sergi açılışında bir konuşma yapan Torbalı Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin kursu açmaktaki amaçlarını şöyle anlattı: "Cezaevinde kalan
hükümlü ve tutukluların tahliye sonrası topluma kazandırılmaları, hayatta kendileri için fırsatlar yaratabilme, donanım ve kabiliyetlerini geliştirme, toplumsal yaşamdaki farklı yetersizlikleri nedeniyle suça yönelerek olgularını ortadan kaldırma, olumlu benlik imajı ve kimlik edinmelerine yardımcı olmaktı. Kursun olumlu geçtiğini görüyoruz. Resim kursunun dışında Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içinde seracılık, bilgisayar, okuma yazma gibi çeşitli kurslarda açtık. Kurslarımız devam edecek."
Meslek hayatı boyunca ilk kez böyle bir sergi açılışı gerçekleştirdiğini ifade eden Kaymakam Zeki Arslan "Hükümlü ve tutuklular için böyle bir kurs açılması çok memnun edici. Yapılan eserlere hayran kaldım. Kursta emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu tür eğitici, öğretici kursların devamının gelmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.
Sergideki eserler tutuklu ve hükümlülere gelir sağlanması amacıyla çeşitli fiyatlarla satışa sunuldu.