Savcı ifade için hafta sonuna kadar süre verdi

Öz'ün, 2-3 gün içinde ifadeye beklediği subaylar, bu süre içinde mazeretsiz gelip ifade vermezlerse, hakl...


Öz'ün, 2-3 gün içinde ifadeye beklediği subaylar, bu süre içinde mazeretsiz gelip ifade vermezlerse, haklarında zorla getirme kararı çıkarılması söz konusu olacak.
"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" iddianamesinde de konu edilen, "kara propaganda" yapmak ve hükümeti yıpratmak amacıyla Genelkurmay'da hazırlandığı iddia edilen "İnternet Andıcı"yla ilgili savcılık soruşturması sürüyor.
Ergenekon soruşturması kapsamında Genelkurmay'ın yürüttüğü psikolojik harekâtın araçlarından biri olarak kullanıldığı öne sürülen internet siteleriyle ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Öz, 13'ü muvazzaf, 5'i emekli toplam 19 kişiyi dinleyecek. 

Şüpheli sıfatıyla
Genelkurmay Başkanlığı'nın "propaganda" için kurduğu internet siteleriyle ilgili andıcın altında imzası olduğu öne sürülen 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ile Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ve "İrticayla Mücadele Eylem Planı"nın altında imzası bulunduğu öne sürülen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 19 subay, Ergenekon soruşturması kapsamında "şüpheli" sıfatıyla ifade verecek.
Savcı Öz'ün, davetiyeyle ifadeye çağırdığı subaylara hafta sonuna kadar süre verdiği, ifadeye çağırılan 19 kişinin mazeret bildirmeden ifadeye gelmemeleri halinde zorla getirme kararı çıkabileceği belirtildi. 

3 ilde arama
Savcılığın, iddia olunan Ergenekon örgütünün stratejisiyle paralel şekilde psikolojik harekât için internet siteleri kurulması, kara ve gri propaganda yapılması, bunun için kamu kaynaklarıyla bir ekibin istihdam edildiğine dair bilgiler çerçevesinde soruşturmayı derinleştirdiği ifade edildi. Ancak 19 kişinin acil koduyla çağırılmadığı bilgisi de verildi.
Soruşturma kapsamında mahkeme kararıyla 5 kişinin ev ve işyerlerinde arama yapıldı. Arama yapılan adreslerin bulunduğu illerin İstanbul, Ankara ve Gölcük olduğu belirtildi.    

 

19 ASKER
İfadeye beklenen muvazzaf ve emekli subaylar:
-  Orgeneral Hasan Iğsız 
-  Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu 
-  Korgeneral İsmail Hakkı Pekin 
-  Korgeneral Mehmet Eröz 
-  Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu 
-  Tümgeneral Mustafa Bakıcı
-  Albay Orhan Güçlü 
-  Albay Sedat Özüer 
-  Albay Ziya İlker GöktaşÂ 
-  Albay Dursun Çiçek
-  Albay Hulusi Gülbahar 
-  Albay Cemal Gökçeoğlu
-  Yüzbaşı Murat Uslukılıç 
-  Deniz Albay Altunay Şahin 
-  Deniz Binbaşı Fatih Koca 
-  Deniz Binbaşı Cem Şimşek 
-  Sivil Memur Mehmet 
-  Bülent Sarıkahya 
-  Emekli Albay Recai A. 
-  Emekli Albay Hasan 
-  Ataman Yıldırım