Galatasaray, OFK Belgrad maçıyla 235. randevusuna çıkıyor

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Sırbistan temsilcisi OFK BELGRAD ile karşılaşacak. Sarı - kırmızılı ekip bu mücadelede A

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Sırbistan temsilcisi OFK BELGRAD ile karşılaşacak. Sarı - kırmızılı ekip bu mücadelede Avrupa kupalarındaki 235. randevusunda tur arayacak. Galatasaray, daha önce yaptığı mücadelelerde 2 kere turu kaybetti.

Yarın saat 18.00'de başlayacak karşılaşma, NTV'den naklen yayınlanacak. Omladinski Stadı'nda oynanacak mücadelede İsveç Futbol Federasyonu'ndan Daniel Stalhammar, Henrik Andren, Per Brogevik hakem üçlüsü yönetecek.

Belgrad'da maç gününde havanın açık olacağı, hava sıcaklığının da maç günü en düşük 21, en yüksek ise 29 derece olacağı açıklandı.

Galatasaray, yeni sezon öncesi kadrosunu 7 yeni oyuncuyla takviye etti. Beşiktaş'tan Serdar Özkan, Denizlispor'dan Çağlar Birinci, Kayserispor'dan Ali Turan, Bucaspor'dan Mehmet Batdal ve Altay'dan Musa Çağıran ile yerli rotasyonunu güçlendiren Galatasaray, yabancı oyuncu tercihlerini ise şu ana dek Sunderland takımından Lorik Cana ve Monaco'dan Juan Pablo Pino Puello'dan yana kullandı.

Sarı - kırmızılı kulüp, Abdul Kader Keita, Giovani dos Santos, Joao Silva, Leo Franco, Uğur Uçar, Emre Güngör, Caner Erkin ve Mehmet Topal ile ise yollarını ayırdı. Emre Aşık ise futbolu bırakarak takıma veda etti.

Yeni sezon çalışmalarını Hollanda'nın Venlo kentindeki Horst kasabasında gerçekleştiren Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, kamp süresi boyuncu 5 hazırlık maçı yaptı. Bu maçlarda 4 galibiyet, ve 1 mağlubiyet alan Galatasaray, 15 gol atıp 1 gol yedi.

Galatasaray, sezonun ilk resmi karşılaşmasında ise UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında OFK Beograd takımı ile karşılaşmıştı. Kaptan Arda Turan'ın golleriyle iki farklı üstünlüğü yakalayan Galatasaray, maçın son bölümünde duran toplardan yediği iki golle galibiyeti koruyamayarak 2-2 berabere kalmıştı.

Galatasaray, Belgrad'daki rövanşa tur için yeterli sonucu almak ve UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak için play-off oynama hakkını kazanmak için gitti.

GALATASARAY, AVRUPADAKİ 235. MAÇINA ÇIKACAK

Bu arada Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçıyla birlikte Avrupa kupalarındaki 235. maçına çıkacak. Sarı - kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 133, adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen bu organizasyonda 68, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 234 maç yaptı.

Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olan ve UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası'nı müzesinde bulunduran Galatasaray, 234 maçta 89 galibiyet ve 85 yenilgi alırken, 60 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.

Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 326 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 333 gol gördü.

OFK BELGRAD

Sırbistan temsilcisi OFK Belgrad, 1911 yılında kurulmuş köklü bir kulüp. Maçlarını 16 bin kişilik Omladinski Stadyumu'nda oynayan Belgrad ekibi, geçtiğimiz sezonu Sırbistan Süper Ligi'ni 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi Ön Elemeleri'ne katılmaya hak kazandı.

Antrenörlüğünü, futbolculuk hayatının önemli bir bölümünü bu takımda geçiren ve daha sonra altyapıda da görev yapan Dejan ?ur?evi?'in üstlendiği OFK Belgrad takımının altyapısında da Galatasaray'ın eski yıldızı Cevad Prekazi, görev yapıyor.

Kadrosunda Karadağlı Ivan Jekojevic ve Miloš Mrvaljevic ile Brezilyalı Caue haricinde yabancı oyuncu bulunmayan mavi - beyazlı takımın en büyük Avrupa Kupası başarısı, 1962-63 sezonundaki Kupa Galipleri Kupası Yarı Finali. UEFA Kupası'nda da 1972-73 sezonunda Çeyrek Final'e kalma başarısını gösteren Sırbistan takımının Fuar Kupası'nda da birer çeyrek ve yarı finali bulunuyor. OFK Belgrad, 2003-04, 2004-05 ve 2008-09 sezonlarında Intertoto Kupası'nda, 2005-06 ve 2006-07 yıllarında ise UEFA Kupası ön elemelerinde mücadele etmişti.

Belgrad ekibi UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme turunda Belarus ekibi FC Torpedo Zhodino karşılaşmış, ilk maçta 2-2 berabere kaldığı rakibini ikinci maçta deplasmanda 1-0 mağlup ederek üst tura yükselen taraf olmuştu. Mavi - beyazlı takım, 3. Ön Eleme Turu'nda eşleştiği Galatasaray'la Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynadığı ilk maçta ise 2-0 mağlup duruma düşmesinin ardından son on dakikada Kristic ve Injac'ın golleriyle beraberliği yakalayarak evine avantajlı bir skorla dönmüştü.