Komutan alevlerin arasında kaldı

 Fırnız Yaylası'nda aracı bozulan bir vatandaş, dün sabah teröristler tarafından rehin alınarak alıkonul...


 Fırnız Yaylası'nda aracı bozulan bir vatandaş, dün sabah teröristler tarafından rehin alınarak alıkonuldu. Daha sonra serbest bırakılan ve adı açıklanmayan vatandaş, akşam saatlerinde kente dönerek durumu güvenlik güçlerine bildirdi.
Bu olay üzerine bölgede saat 18.30'da operasyon başlatan jandarma, Fırnız Yaylası kırsalında teröristlerle karşılaştı. Çıkan çatışmada 1 terörist vurulurken, diğer teröristler ormanı ateşe vererek kaçmaya çalıştı. Yangın kısa sürede tüm bölgeyi etkisi altına aldı. Saat 21.00 sıralarında bölgeye yakın bir yerde konuşlanan Hatay İl Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, askerlerin bölgedeki terör tehdidi nedeniyle yaptıkları uyarı sonucunda yangına saat 22.00'ye kadar müdahale edemedi.
Olay yerine giden Albay Çolak ve gazeteciler, rüzgarın aniden yön değiştirmesiyle bir anda alevlerin ortasında kaldı. Albay Çolak, alevlerin arasına giren zırhlı Kobra askeri araçla güçlükle kurtarıldı. Gazeteciler de alevlerin ortasında oluşturulan güvenli bir bölgede yaklaşık 4 saat mahsur kaldı. Çıkış yollarındaki yangının kontrol altına alınmasının ardından gazeteciler bölgeden çıkartıldı.
40 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangın söndürme çalışmalarına çevre illerden de destek verildi. Yangın bugün sabah saatlerinde kontrol altına alındı.  Â