'Hayır' çıkması için Öcalan'a ihtiyaç var

Yüksek Yargı üyelerinin referandum telaşı işin boyutlarını da gözler önüne serdi. Yargıtay 8. Daire Başk...


Yüksek Yargı üyelerinin referandum telaşı işin boyutlarını da gözler önüne serdi. Yargıtay 8. Daire Başkanı Yusuf Uluç ve aynı dairenin üyesi Hamdi Yaver Aktan ile 10 Dairenin üyesi Fatih Arkan arasında geçen ve ortam dinlemesine takılan ses kayıtlarındaki sözler şok etti. BDP'nin yüzde 99,9'unun CHP yanlısı olduğunu söyleyen Hamdi Yaver Aktan, 'Terör Örgütü' davasının iki numaralı sanığı Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatı Turgut Kazan'ın, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmesinden sonra Parti'nin görüşünü değiştirdiğini anlatıyor. Dailymotion isimli video paylaşım sitesinde yayınlanan ve Yusuf Uluç ve Hamdi Yaver Akten ile Fatih Arkan'a ait olduğu söylenen ses kayıtlarında anayasa değişikliğinin engellenmesi için bölücü başı Abdullah Öcalan'a ihtiyaç duydukları dile getiriliyor.
DEMİRTAŞ'I İKNA ETTİLER
Hamdi Yaver Aktan ile Fatih Arkan arasında geçtiği belirtilen konuşmada şok edici şu sözler yer alıyor:
- Hamdi Yaver Aktan (HYA): Yok canım ben de güvenmiyorum. Kürtleri gözden geçirmek lazım, Kürtlere ihtiyaç var.
- Fatih Arkan (FA): Eeee, çok çabuk.
- HYA: Öcalan'a çok ihtiyaç var şimdi
- FA: Çok çabuk işbirliği içine giriyorlar ama. Sağolun pek…
-HYA: Şimdi bak, Kürtler, istediklerini almak için diretecekler. Ulan batıyorlar ya, anayasaya, tam bir kaos olsun, bu kaostan ben yararlanırım.
- FA: Yani sonunda eee, Cumhuriyetin içine gireceği her kaos
Konuşmalarda Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatı Turgut Kazan'ın Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile görüştüğü ve referandumda hayır çıkması için Selahattin Demirtaş'ı ikna ettiği anlatılıyor.
BAYKAL BİR ŞEY YAPMAZ
- Yusuf Uluç (YU): Deniz Baykal geç kaldı, inandırıcılığını, güvenilirliğini fazla şey yapacağını sanmıyorum; sağlayacağını. Zamanında halkı (?) yalnız bıraktı.
- HYA: Şimdi bu, BDP var ya, bu parti son derece önemli. Bunu geçende Turgut Kazan'la konuşuyoruz. Demirtaş'la görüştü: 'Ulan KCK falan diye canınıza okuyacaklar'. Ondan sonra açıklama yaptılar 'Biz yargıyı siyasallaştıracak şeyde yokuz' dediler.
- HYA: Şimdi burada; Bir: Yüksek Seçim Kurulu bu bir seçim kanunudur..
- YU: Aslında BDP'nin elinden CHP'nin tutması lazım.
- HYA: Tabi yaa.
- YU: Yanına çekmesi lazım. Artık bunun şeyi yok yani.
- HYA: Eski, milletvekilleri ...
- YU: Ve bunların % 99,9'u CHP yanlısı ...
- HYA: Tabi
- YU: Yani Kürtlerin şeyi değil, Kürtlerin yobaz kesimi değil yani

Yargıtay başkanlığına en yakın aday Ülker