Ak Parti'li Küçükaydın: 'Kayseri'yi Adana'ya Yaklaştırdık'

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Adana'yı Kayseri'ye bağlayan Tufanbeyliâ€"Tomarza arasındaki 30 kilometrelik yolun açılışını yaparak vatandaşlarla 2000 rakımlı yaylada iftar yaptı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Adana'yı Kayseri'ye bağlayan Tufanbeyliâ€"Tomarza arasındaki 30 kilometrelik yolun açılışını yaparak vatandaşlarla 2000 rakımlı yaylada iftar yaptı. Küçükaydın, yolun kısalmasıyla hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlanacağını söyledi.
Küçükaydın, 12 Eylül'de oylanacak anayasa değişikliği için gezilerine devam ediyor. Vatandaşların sorunlarını dinleyen ve onlara değişikliğin yanı sıra hükümetin çalışmalarını anlatan Küçükaydın, "Bazı muhalefet partileri bu anayasa değişikliğinin halkın sorunlarını çözmeyeceğini söyleyerek gündemi değiştiriyor. Zaten anayasa değişikliği halkın sorununu çözmez. Anayasa değişikliği millete bazı haklar getirir" dedi.
Küçükaydın, yolun açılışındaki konuşmasında, Adana'nın ilk kez Kayseri'yi Tufanbeyli'deki yol çalışmalarında geçtiğini anlattı. Küçükaydın, "Bizim bölgemizin asfaltını bitirdik. Burası da Kayseri tarafı da asfaltlanırsa Tufanbeyli'den Kayseri 110 km gibi bir mesafeye inecek. Hem ekonomiden hem de zamandan kazanacağız" dedi.
Küçükaydından Alevi olduğunu belirten bir vatandaşla da ayaküstü sohbet etti. Köyün kadınlarını da dinleyen Küçükaydın, yollarının asfalt olmasını isteyen kadınlara, "Biz hiçbir zaman hizmetlerimizde ayrım yapmadık. Sizler de bizim hemşerimizsiniz sonunda bu yolu kullanacak olan sizlersiniz. Söz veriyorum bu yolun da yaptırılması için gerekli çalışmayı yapacağım." dedi. Aleviler, Küçükaydın'a teşekkür etti.
KÜÇÜKAYDIN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ ANLATIYOR
Ali Küçükaydın, 12 Eylül'de gerçekleşecek halk oylaması için destek istedi. Küçükaydın, 2 bin rakımlı yaylada yaptığı konuşmada, 12 Eylül'de vatandaşın neye oy vereceğini anlattı. Bu halk oylamasında anayasa yapılan ekonomik, siyasi ve idari bir takım yeni düzenlemeler olduğuna dikkat çeken Küçükaydın, şunları söyledi:
"Burada çağın gerekliliğine cevap verecek bir takım değişiklikler var. Bazı muhalefet partileri bu anayasa değişikliğinin halkın sorunlarını çözmeyeceğini söylüyor. Zaten anayasa değişikliği halkın sorununu çözmez. Anayasa değişikliği millete bazı haklar getiriyor. Bu hakların başında mağdur olan şehit yakınlarına, çocuk istismarlığına, özürlülere ve kadınlar lehine yapılan düzenlemelerdir. Daha önce bir şehit ve gazi çocuğuna bazı haklar verilecek olsa, anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle yüksek mahkemeden dönüyordu. Bu kanun anayasaya aykırı deniyordu. Bundan sonra bu tür düzenlemelerin anayasada dayanağı olacak. Mesela bir şehit çocuğunun devletin sağladığı haklardan sınavsız olarak faydalanması gibi."
Küçükaydın, 12 Eylül ihtilalini yapanların kendilerini koruma altına aldıkları geçici 15. maddenin kaldırıldığına da işaret ederek, diğer değişiklikleri şöyle sıraladı:
"Anayasa Mahkemesinin görev alanı genişliyor. Üye sayısı artıyor. Görev süreleri 10 yıl ile sınırlandırılıyor. Burada Anayasa Mahkemesine AK Parti üye seçecek deniyor. Bu tamamen yanlış. Çünkü yeni yasa kabul edilirse Anayasa mahkemesinin 4 yedek üyesi otomatikman asil üye oluyor. Cumhurbaşkanı 2 üye daha atıyor. Buda yüksek yargı organlarının göstereceği adaylar arasından atanacak. Ayrıca Hâkimler ve Savcılar Kurulunun üye sayısı arttırılıyor."
Küçükaydın'ın yanı sıra toplantıya Tufanbeyli Belediye Başkanı Recep Balı, Tomarza Belediye Başkanı Yusuf Teke, Kozan Belediye Başkan Vekili Ahmet Arık, Tomarza Kaymakamı Eşref Yonsuz, Tomarza Müftüsü Mehmet Cingöz, AK Parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.