Kas erimesi hasta ve yakını bir grup Güvenpark'ta eylem yaptı

Halk arasında kas erimesi olarak bilinen hastalığa yakalanan bir grup hasta ve ailesi, Başbakan'a seslerini duyurabilmek için Başbakanlık yakınlarında

Halk arasında kas erimesi olarak bilinen hastalığa yakalanan bir grup hasta ve ailesi, Başbakan'a seslerini duyurabilmek için Başbakanlık yakınlarındaki Güvenpark'ta eylem yaptı.

Kızılay Abdi İpekçi Parkı'ndan Güvenpark'a kadar yürüyen yaklaşık 50 kişilik grup, ellerinde taşıdıkları pankart ve attıkları sloganlarla yaşadıkları sorunlarını dile getirdi. Güvenpark'ta toplanan grup, gözleri önünde eriyen çocuklarının sağlığa kavuşması için devletin bir an önce harekete geçmesini istedi. Sorunlarını birçok kez çeşitli makamlara ilettikleri halde bu güne kadar kendilerine tatmin edici bir cevap verilmediğini ifade eden hasta yakınları, bir an önce Türkiye'de de kök hücre çalışmalarının başlatılmasını istedi.

Açıklamanın ardından bir grup hasta ve ailesi sorunlarını içeren dilekçeleri Başbakanlık yetkililerine iletti. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.