Bdp Genel Başkanı Demirtaş Kars'ta Partililerine Seslendi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kars'ta partililere seslendi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kars'ta partisinin düzenlediği mitinge katıldı. BDP bölge milletvekilleriyle kente gelen Demirtaş, partisinin düzenlediği "12 Eylül'de Sandığa Gitmiyoruz" mitinginde partililerine seslendi. Kendilerinden daha fazla anayasa değişikliğini isteyen olmadığını belirten Demirtaş, "Herkes her şeyi önce bilmeli ki, bu ülkede Anayasa'nın değişmesini, Anayasa'nın demokratikleşmesini, özgürlükçü sivil bir anayasayı bizden daha fazla isteyen olamaz" dedi.

"KENDİ KOLTUĞUNU GARANTİYE ALMANIN PEŞİNDE"
BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'nin derdinin darbe anayasasıyla hesaplaşmak olmadığını söyledi. Selahattin Demirtaş, "AK Parti'nin derdi darbe Anayasası'yla hesaplaşmak değil. Bu kadar öneriye rağmen sunmuş olduğumuz bu pakete rağmen, hiçbirini tartışmayan, hiçbir önerimizi dikkate almayan Başbakan kendi bildiği çerçevede sadece kendi koltuğunu, sadece bakanlarının koltuğunu garantiye alacak değişiklikleri yapmaktadır. Biz o dönemde dedik. Türkiye çok kültürlü, çok zengin bir ülke, bu ülkeyi
kucaklayacak yeni bir anayasa ile ülkemize hem demokrasiyi hem de barışı getirebiliriz. Gelin bu fırsatı kaçırmayalım yeni bir anayasayı birlikte yapalım dedik. Ama AK Parti başından beri ısrarla ben bilirim, ben yaparım sadece kendi taleplerimi kendi isteklerimi hayata geçiririm dedi. Biz Genel Kurul'da da, Meclis (TBMM) aşamasında da boykot tavrımızı sürdürdük. Ve o gün altını çizerek belirttik; o paket, bu değişiklik referanduma gidecek. Biz referandumda da halkımızla birlikte sandıkları boykot edeceğiz.
Niye boykot edeceğiz çünkü biz yeni anayasada ısrarcıyız. Yeni anayasa yapılana kadar Türkiye yeni bir anayasaya kavuşana kadar biz AK Parti'nin kandırmaca politikalarına kanmayacağız AK Parti'nin kuyruğu da olmayacağız.Yeni anayasayı da direne direne kazanacağız dedik" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN YENİ SIFIR BİR ARABAYA İHTİYACI VAR"
Hükümete karşı tavırlarını sertleştiren BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'nin Kenan Evren anayasasına can verdiğini ileri sürdü. Demirtaş, "Ak Parti'nin yapmaya çalıştığı Kenan Evren anayasasına nefes vermektir, can vermektir. Kan vermektir. Ömrü tamamlanmış artık halkın hiçbir ihtiyacını karşılamayan nerdeyse Türkiye toplumun yüzde 90'nının karşı olduğu darbe anayasasının AK Parti bu değişiklikle ömrünü uzatmaya çalışıyor. Biz diyoruz ki bu kadar hurdaya dönmüş bir arabaya ne yaparsan
yap artık hiç yürütme şansın olmaz. Bu araba hurdaya yığılacak, bu arabaya istediğin kadar makyaj yap yürümez. Türkiye yeni sıfır bir araba istiyor. Türkiye buna layıktır. Ve o arabayı da BDP'liler Türkiye'ye hediye edecektir. Direne direne hediye edecektir. Evet Tayyip Erdoğan bu konuda ısrarcı oturmuş bu külüstür arabanın direksiyonuna altında tekerlek yok, içinde motor yok büyük bir hırsla direksiyonu sallıyor. Nereye gidebilirsin bir adım ilerleyecek şansın var mı? Bu arabayla, bu nedenle artık Tayyip
Erdoğan'a artık bu ayakları bırak diyoruz. Bu yalanları bırak diyoruz. Bu yalanları böyle darbe karşıtıymış, böyle Kenan Evren'den hesap soracakmış ayakları ile kameralar karşısında ağlayarak halkımızı kandıramazsın eğer gerçekten darbe karşıtı olsaydın, gerçekten de darbecilerden hesap soracak yüreğin olsaydı. En fazla BDP'den BDP'lilerden destek görürdün" ifadelerini kullandı.

"BUNLAR 28 ŞUBAT'TA ELLERİNİ OVUŞTURAN TAKIMDI"
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti'nin darbecilerin oluşturduğu ortamda dünyaya gelen bebek olduğunu ileri sürdü.
Demirtaş, "Iğdır'da Kenen Evren Bulvar'ının ismini arkadaşlarımız değiştirmek için önerge veriyorlar AK Parti karşı çıktığı için değiştiremiyoruz. Bu nasıl bir Kenan Evren sevdasıdır. AK Parti Iğdır'daki Kenan Evren Bulvarı'nın ismi değişmesin diye uğraşıyor. Şimdi bir taraftan böyle, Kenan Evren sevdası, öbür tarafta kamaralar karşısında biz efendim bunu yargılayacağız. Yok artık şimdi herkesi kandırabilirler ama 28 Şubat darbesiyle dünyaya gelmiş bir parti olarak bizi kandırmazlar. Erbakan'a darbe
yapıldığında 28 Şubat'ta iktidarın düşürüldüğünde bunlar ellerini ovuşturan takımdır. İşte kendi genel başkanlarına kendi hocalarına bile sahip çıkmayıp darbecilerin oluşturduğu ortamda iktidara gelenlerdir bunlar. İşte bunlar iktidar çocuklarıdır. İşte bunlar darbenin oluşturduğu iktidar bebekleridir. Şimdi 8 yaşındalar bunlar" şeklinde konuştu.
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, beraberindeki Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Muş Milletvekili Nuri Yaman, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ve BDP'li belediye başkanları ile birlikte Kağızman'a hareket etti.
BDP mitingi öncesinde polis bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Miting alanına girip çıkanlar tek tek arandı. BDP mitingi olaysız bir şekilde sona erdi.