Rusya'nın en sevilmeyen siyasetçisi Jirinovski

Rusya genelinde yapılan bir ankete göre, ülkede en az sevilen siyasetçinin Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski olduğu ortaya çıktı.

Rusya genelinde yapılan bir ankete göre, ülkede en az sevilen siyasetçinin Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski olduğu ortaya çıktı.

Kamuoyu Derneği'nin (FOM) gerçekleştirdiği ankette, Rusya'nın halk nezdinde en az güven kazanan ve sevilmeyen siyasetçisini tespit etti. Ankette 'güvensiz hissettiğiniz siyasetçi kimdir?' sorusuna ilk sırada Jirinovski cevabı verildi. Jirinovski'nin ardından yüzde 9'lık oran ile Komünist Parti Başkanı Gennadi Zyuganov yer alırken, ankete katılanların yüzde 60'ı kararsız olduklarını açıkladı. Olumlu karşılanan ve güven oluşturan siyasetçinin ise yüzde 43 oran ile Başbakan Vladimir Putin birinci sırada, Devlet Başkanı Dmitri Medevev ise yüzde 36 oranla ikinci sırada yer aldı.

'Son zamanlarda hangi siyasetçiye karşı daha çok güven hissetmeye başladınız?' sorusuna ise ankete katılanların yüzde 16'sı Putin'i işaret ederken, yüzde 15'i ise Medvedev'e son zamanlarda daha çok güven hissettiklerini kaydetti. Öte yandan ankette son zamanlarda güvenin azaldığı siyasetçinin yüzde 6 oranla Putin olması dikkat çekti.

Ağustos ayının başında da Rusya'nın önde gelen üç araştırma kurumu, Levada Center ve bir diğer şirket VTsİOM Medvedev ve Putin'in güven reytinglerinde yıl başından itibaren rekor düşüşün yaşandığını tespit etmişti. Bazı uzmanlar, Haziran ve Ağustos aylarında ülke genelinde meydana gelen yangınlarla başarısız mücadelenin anket sonuçlarına etki ettiğini kaydediyor.