Ak Parti'den Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'a İftar

Ak Parti Kozlu Belde Teşkilatı tarafından yaklaşık 10 gün önce partiye katılan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve belediye meclis üyelerine iftar yemeği verdi.

Ak Parti'den Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'a İftar
Öküşne Restoran'da verilen iftar yemeğine Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, Kozlu Belde Teşkilatı Başkanı Şevket Akman, belde teşkilatı yöneticileri, Ak Partili belediye meclis üyeleri, yaklaşık 10 gün önce partiye geçen Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve belediye meclis üyeleri katıldı.
İftar yemeğinin ardından konuşan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, yaptığı açıklamada her yıl meclisin tatile girmesinin ardından hakla kucaklaşmaları yaptıklarını kaydetti. Bu seneki gezilerin farklı yönünün ise referandum olduğunu belirten Türkmen, "Her sene olduğu gibi meclis tatile girince halkımızla kucaklaşırız. Bu sene bir farklılıkta anayasa değişiklik paketi için referandum yapılacak olmasıdır. Halkımızla gittiğimiz yerde Anayasa değişiklik paketi ile ilgili sohbet ediyor, değişiklik paketini anlatıyoruz. Ayrıca yöre insanlarımızın sorunlarını dinliyor, çözebileceklerimize çözüm üretiyoruz. Ülkede olduğu gibi ilimizin de en ücra köşesinde bile anayasa değişiklik paketini anlatmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile tüm halkımızın da Ramazan ayını tebrik ediyorum" dedi.
Kozlu Belde Başkanı Şevket Akman, belde halkının ramazan ayını kutlarken, iftara katılan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti.
'EVET' ÇAĞRISI
Referandum nedeniyle yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Akman, "12 Eylül Referandumu öncesinde anayasa değişiklik paketini anlatma çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Referandum da evet oylarının sandıkları patlatması için sıcak, gece ve gündüz demeden çalışıyoruz. Referandum günü 'Evet' oylarının en az yüzde 55-60 oranında çıkacağını şimdiden taahhüt edebilirim. Anayasa değişiklik paketini tanıtan broşürler de dağıtıyoruz. Bu anayasa değişiklik paketini biraz olsun bilen okuyanın, oyunu 'Evet'ten yana kullanmaması için hiçbir sebep göremiyoruz" diye konuştu.
İftar yemeğini düzenleyen Ak Parti belde teşkilatına teşekkür eden Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş da, "İnsanları mutlu ve huzurlu eden böyle günlerde ve gerektiğinde sergilenebilen dayanışmalardır. Ben yaklaşık 1 hafta-10 gün önce Ak parti ailesine dahil oldum ama birlikte, örgütsel olarak hareket etmeyi ve yaşamayı burada gördüm. Her şeyden önce bu aile içerisindeki insanlar birbirlerine inanıyor ve güveniyorlar. Kendi içerisinde huzurlu olanlar, içerisindeki huzuru dışarıya yansıtabilirler" dedi.
Bağımsız belediye meclis üyelerinin de kendisi ile birlikte Ak Parti'ye katılması ile Kozlu Belediyesi'nin meclis üyesi sayısı 15'i bulduğunu hatırlatan Başkan Bektaş, şöyle devam etti:
"Kozlu belediyesinde iktidarın da desteğiyle çok daha iyi şeyler yapılacağına inanıyorum. İç kavgalardan uzak, belde, bölge ekonomisi için birlikte hareket edebilen yapımız oluştu. Ben, şahsım adına bir şey istemiyorum. Kozlu insanı, belde halkımız ne yapılmasını istiyorsa, onu yapmaya çalışacağız. Kamu kurum ve kuruluşların Kozlu beldesi ile entegre olması gibi beldenin geleceği için önemli olan olmazsa olmazlar var. Bunun gibi olmazsa olmazların yapılması mücadelesini vererek, beldeyi AB kenti haline dönüştüreceğiz."
"MİLLETVEKİLLİĞİ'NE ADAY DEĞİLİM"
Ak Partiye katılmasının en önemli sebeplerinden birinin, ülke ve bölge ekonomisinin iktidar değişikliğini kaldıramayacağına inanmak olduğunu belirten Belediye Başkanı Bektaş 10-15 yıl boyunca milletvekilliğine aday olmayacağını açıkladı.
Ak Parti'ye geçerek, kafasında hiçbir plan yada hesapların bulunmadığın vurgulayan Bektaş, "Daha öncesinde istikrarsızlığı sıkıntılarını çok yaşadık. Artık bu ve benzer sıkıntıları yaşamak istemediğimizedir. Kesinlikle şahsi bir menfaatim yoktur. Olamaz da. Ama samimi bir şekilde böyle düşünmeme ve kafamın içerisinden geçen başka bir düşünce yada niyet olmamasına rağmen kimseyi inandıramıyorum. Ben belediye başkanlığından başka hiçbir göreve talip değilim. Milletvekili adayı da değilim. Kafamda böyle bir düşünce yada plan yok. Adam gibi belediye başkanlığı görevini yapalım, ondan sonra bir üst makamı düşünebilirsin. Adam gibi çalışırsak, ancak 10-15 yıl sonra milletvekili adayı olabilirim" dedi.
Konuşmaların ardından Ak Parti Kozlu Belde Teşkilatı Siyasi İşler Başkanı Zafer Demir'in ofisine giden Milletvekili Türkmen, Başkan Bektaş ve beraberindekiler, Tuğlaharmanı Camii'nde birlikte kıldıkları teravih namazının ardından ise bir kahvede ise halka anayasa değişiklik paketini anlattı. Anayasa Değişiklik Paketi'nin 26 maddesinden 24'nü tüm siyasi partilerin de beğendiğini belirten Milletvekili Türkmen sadece 2 maddenin eleştirildiğini kaydetti. Yapılan bu iki düzenlemede ise sadece 'Ak Parti, kendi anayasasını ve hukukunu düzenlemek istiyor' yönünde eleştirilerin olduğunu hatırlatan Milletvekili Türkmen, "Biz üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü yapmaya çalışıyoruz. Daha önce meclisin aldığı kararlar bile anayasa mahkemesinde 11 kişi tarafından bozulabildi, yada iptal edilebildi. Üst mahkemeler sadece siyasete değil, alt mahkemelere bile baskı yapıyor. Alt mahkemelerin hiç biri de üst mahkemelerden memnun değil. Bu üst mahkemeler siyasallaşmış. Bu siyasal yapının sonlandırılmasını istiyoruz. Sadece darbe ile ilgili 15. maddesinin hala daha kaldırılmamış olması ülkemiz adına çok büyük ayıptır. Bunun için bile bu referandum oylamasını seçimden sonraya atamazdık. Ayrıca biz bu yasayı seçimden sonra da getirsek, genel ve yerel seçimlerde ise seçmenlere ne cevap verirdik. Sizler, "Önemli bir güçle sizi iktidar yaptık. Bu sorunları çözemediniz, bizden nasıl oy istiyorsunuz? Yapamadığınız, beceremediğiniz bir şey varsa neden bize gelmediniz? Bu milletin de, devletinde sahibi bizleriz" derseniz, biz cevap verebilir miydik? Bunun için bu anayasa değişiklik paketi sizlerin, karar da sizlerin olacak. Siz ne derseniz, bizim başımızın üstünde yeri var. 'Hayır' da derseniz, bizim başımızın tacı, 'evet' de derseniz bizim başımızın tacıdır" diyerek konuştu.
Milletvekili Türkmen ve Ali Bektaş, Tuğlaharmanı Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgisini gördü. Mahallelinin sorularına cevap veren Milletvekili Türkmen ve Başkan Bektaş, halkın sorunlarını da dinledi. Tuğlaharmanı Mahallesi'nin yanı sıra 19 Mayıs, Askeritepe, Sondurak Mahalleri'ni de gezen Milletvekili Türkmen ve Başkan Bektaş, evet için halktan destek istedi.