Ak Parti'den Çoçuk İstismarına Son Çağrısı

AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Hasgür, birey haklarının devlet tarafından koruma altına alınabilmesi için 12 Eylül'de "Evet" oyu kullanılması gerektiğini söyledi.

Ak Parti'den Çoçuk İstismarına Son Çağrısı
12 Eylül'de oylanacak Anayasa Değişiklik Paketi'ndeki maddeleri anlatmak için Narlıdere Eğitim ve Dayanışma Derneğini ziyaret eden Hasgür, dernek üyeleriyle birlikte iftar yaptı. İftar yemeğinin ardından Anayasa Değişiklik Paketiyle ilgili soruları yanıtlayan İzmir Milletvekili Hasgür, Türkiye'nin demokratikleşmesinin daha da köklü hale gelebilmesi için, birey haklarının devlet tarafından koruma altına alınabilmesi için 12 Eylül'de "Evet" oyu kullanılması gerektiğini söyledi.
"MEVCUT ANAYASA DEMOKRATİK DEĞİL"
12 Eylül'de yapılacak referandumda siyasi partilerin icraatlarının değil, yeni maddelerin oylanacağını vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili Prof Dr. İbrahim Hasgür; "1982 Anayasası, 1980 yılında yapılan darbenin ardından cuntacı yönetimin baskılarıyla hazırlandığı için demokratik değildir. Bireysel hak ve özgürlükleri yeterince korumamaktadır. Bu nedenle Anayasa, günümüzün şartlarına uyum sağlaması ve demokratik standartları yakalayabilmesi için 26 maddelik değişiklik yaptık. Diğer siyasi partiler bu maddeleri eleştirmiyorlar sadece içi boş siyasi ithamlarla halkımızdan hayır oyu vermesini istiyorlar. Aslında halkımız demokratikleşmeyi ve bireyin haklarının korunmasını desteklemektedir. Ancak CHP, MHP ve BDP tabanlarına ayna olmuyorlar. Tabanlarının seslerini söylemiyorlar. Anayasa değişiklik paketi Meclis'te oylandığı zamanlarda bile milletvekillerine güvenmeyip oy kullandırmayan bu partiler tabanlarının da kendileri gibi düşünmediğini biliyor" diye konuştu.
"TÜRKİYE'NİN MESELESİ"
Yürürlükteki Anayasanın, antidemokratik bir Anayasa olduğunu vurgulayan ve 12 Eylül'de bu ülkenin her kesiminden insanın zarar gördüğünü sözlerine ekleyen Prof. Dr. Hasgür; "Görüş ayrımı olmaksızın 12 Eylül'ün cuntacı zihniyeti ülkemizdeki herkesi mağdur etti. Toplumun tüm kesiminden insanlar yıllarca 12 Eylül'ün bıraktığı üzüntüleri hatırladı. Anayasa değişikliği AK Parti'nin paketi değil. Paket tüm Türkiye'nin meselesidir. Anayasa Değişiklik Paketiyle demokratikleşme ve özgürlükler daha köklü hale getirilecek. Çocuklara, kadınlara, yaşlılara, şehitlere, dul ve yetimlere, gazilere daha fazla sahip çıkabileceğiz. Geleceğimizin garantisi çocuklarımızın haklarını anayasayla koruyoruz. Her türlü istismarlarına karşı duruyoruz. Zorla çalıştırılmasın, eğitimlerine kesintisiz devam etsinler istiyoruz " dedi.