Ağrı'da kanaat önderleri 'evet' için bir araya geldi

Ağrı Genç İşadamları Derneği'nin organize ettiği iftar yemeğinde bir araya gelen kanaat önderleri, referanduma partiler üstü baktıkları için 'evet' de

Ağrı Genç İşadamları Derneği'nin organize ettiği iftar yemeğinde bir araya gelen kanaat önderleri, referanduma partiler üstü baktıkları için 'evet' demenin daha demokratik olacağını ifade ettiler.

Özel Nizamiye Koleji yemekhanesinde verilen iftar yemeğinin ardından sırayla söz alan önderler, referandumun, ülkenin geleceği için büyük önem arz ettiğini, herkesin 'evet' için çalışması gerektiği üzerinde durdular.

Bedüüzzaman Said Nursi'nin yaşayan talebelerinden olan Nusret Kocabay, bu seçimin siyasetle ilgisi olmadığını kaydederek, "Bu anayasa paketi millet ve memleketin selameti, birliği, hak ve hukuka kavuşması için Meclis'in çıkardığı ve daha sonra da anayasa üyeleri tarafından olumlu bulunan bir çalışmadır. Anayasamızın sakıncalı görmediği pakete biz vatandaşlar olarak olumsuz bakmamız doğru olmaz. Öyle ise hiç bir baskı altında kalmayarak 12 Eylül'de sandığa giderek 'evet' demeliyiz. Böylece gelecekteki nesillerimiz için manevi mes'uliyetten ve mahcubiyetten kurtulmuş oluruz." dedi.

Kocabay'ın konuşmasının ardından söz alan eski Patnos eski Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın da 1876 yılından bu yana yapılan anayasalarda, ilk defa halk iradesinin esas alınacağını kaydederek, bu yüzden herkesin iradesini ortaya koyarak 'evet' demesi gerektiğini söyledi.

Ağrı'nın önde gelen bir diğer kanaat önderi olan Mehmet Tanır ise geçmişte ezanın Türkçe okutulduğu dönemden örnekler verince salonda bulunan misafirler göz yaşlarını tutamadı.

Kanaat önderlerinin ardından söz alan iş adamlarından Mehmet Ali Kaya ise katılımcılarla beraber olmaktan memnuniyetini ifade ederek, bu anayasa paketine her kesimin sahip çıkması gerektiğini dile getirdi.

Ağrı Genç İşadamları Derneği'nin organize ettiği iftar yemeği konuşmaların ardından kılınan teravih namazı ile son buldu.