Gso Ve Kızılay'dan Pakistan'a Ayni Yardım Kampanyası

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Kızılay Gaziantep Şubesi iş birliğiyle sel felaketine maruz kalan Pakistan'a ayni yardım kampanyası çerçevesinde basın toplantısı düzenlendi.

GSO'da yapılan toplantıya, GSO Başkanı Nejat Koçer ve Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Bahadır Yetkin katıldı. Bugün itibariyle yardım yüklü 2 kamyonun yola çıktığını belirten Koçer, Gaziantepli Sanayici ve iş adamlarının yardım konusunda çok duyarlı olduğunu söyledi. Koçer, yardımların devam edeceğini ifade ederek, "Yardım etme konusunda çok yoğun bir talep var. Şu ana kadar büyük anlamda yardım yapan firmalarımız var. Orta ve küçük anlamda herkes bir şeyler göndermek istiyor. Merinos halı şuan 1 TIR
Pakistan'a göndermek üzere halı vermiş durumda. Şölen çikolata 2 TIR bisküvi, çikolata ve gofret gönderecek. Bunun yanında diğer firmalarımız da halı, eşofman ve su gibi yardımlarda bulundular" dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) başlattığı yardım kampanyası kapsamında GSO üyeleri arasında maddi yardım kampanyası başlattıklarını anımsatan Koçer, "Sel felaketinin hemen ardından başlattığımız kampanyaya 500 bin TL'lik yardımla başta Sanko Holding olmak üzere, Gaziantep'teki birçok sanayicimizin ve kuruluşumuzun yardımı oldu ve bu destekler devam etmekte. Nakdi yardımların yanında ayni yardımlar için de Kızılay Gaziantep Şubesi ile birlikte ortak çalışmamızı sürdürüyoruz. Pakistan'a
kendi ürünlerini göndermek isteyen Gaziantepli sanayicilerimiz, Kızılay vasıtasıyla bu ürünlerini güvenli ve seri bir şekilde Pakistan da muhtaç insanlara ulaştırabilecek. Yardım etmek isteyen üyelerimizin gereken tüm işlemler için Odamız Genel Sekreterliği'ne başvurmalarını bekliyoruz" diye konuştu.
Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Bahadır Yetkin de desteklerinden dolayı Koçer'e teşekkür etti.
Yetkin, "Pakistan sel felaketinde sıkıntıda olan kardeş ülkeye yapılacak yardımlar Kızılay eliyle muhakkak yerine ulaştırılacaktır. Bu konuda çalışmalarımıza çok hassas bir şekilde devam etmekteyiz. Bütün Gaziantepli sanayici ve işadamlarımızın ayni yardımlarını bekliyoruz. Küçük büyük demeden tüm yardımlar birikerek hepsi Pakistan'a gidecektir. Yapılacak tüm yardımlar için şimdiden teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Yetkin, yapılacak tüm yardımların Kızılay'ın ayniyat makbuzu karşılığında teslim alınacağını ve istendiği takdirde yardımların vergiden düşürülebileceğini de sözlerine ekledi.